Real Valladolid'e zemin cezası yolda!

Real Valladolid'e, saha zeminin bozuk olmasından dolayı ceza verilmesi bekleniyor.
Real Valladolid'e, saha zeminin bozuk olmasından dolayı ceza verilmesi bekleniyor.

İspanya La Liga 2. hafta mücadelesinde Real Valladolid'i 1-0 yenen Barcelona, ligdeki ikinci galibiyetini alırken stat zemini futbolculara zor anlar yaşattı. La Liga Başkanı Javier Tebas, "Maçların böyle sahalarda oynanması utanç verici" diyerek ceza vereceklerinin sinyallerini verdi.

La Liga'nın 2. haftasında Barcelona, Real Valladolid'e konuk oldu ve Ousmane Dembele'nin golüyle karşılaşmayı 1-0 kazandı. Zeminin bozuk olması bir çok oyuncuyu isyan ettirirken, en büyük tepki Katalan ekibinin defans oyuncusu Gerard Pique'den geldi.

Sert ifadeler kullanan Pique, "Sahanın durumu rezaletti, gerçekten utanç verici bir durum. Maç yayınlarını ABD’ye satmak isteyenler bu maçın oynandığı sahaya bakmalılar" ifadelerini kullandı.

Zeminin futbol oynamaya müsait olmadığına dikkat çeken İspanyol oyuncu, "Futbol oynamak için hiç elverişli bir saha yoktu. Asıl mesele sakatlıklara neden olabilecek bir zemin olması. Umarım bundan sorumlu olan kişiler harekete geçecektir" dedi.

Gözler La Liga Başkanı Javier Tebas'a çevrilmişken, çok geçmeden Tebas'dan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

İşte o açıklama:

  • "Maçların böyle sahalarda oynanması utanç verici. La Liga’yı ABD’ye satmaya çalışıyoruz ama önce burada ne olduğu konusunda endişelenmeliyiz"

Bu açıklamanın ardından Real Valladolid'e ceza verilmesi bekleniyor.