Rıdvan Dilmen'in lakabı neden şeytan? Bu lakabı ona kim taktı?

Rıdvan Dilmen, Kadıköy'de oynanacak mücadele öncesinde son ısınmalarını yapıyor.
Rıdvan Dilmen, Kadıköy'de oynanacak mücadele öncesinde son ısınmalarını yapıyor.

Fenerbahçe tarihinin unutulmaz oyuncularından olan usta yorumcu Rıdvan Dilmen, lakabının neden 'Şeytan' olduğunu açıkladı. Allah’ın sevmediği bir ismi kendisinin de sevmesinin mümkün olmadığının altını çizen Dilmen, ‘ Şeytan’ dendiğinde üzerine alınmadığını ve bakmadığını ifade etti.

NTV ekranlarının usta yorumcusu Rıdvan Dilmen, lakabının neden ‘Şeytan’ olduğunu açıkladı. YouTube kanalında açıklamalarda bulunan Dilmen, kendisine bu lakabı rahmetli teknik adam Kemal Dirikan’ın taktığını anlattı.

Kemal Dirikan’ın Muğlaspor’u çalıştırdığı dönemde kendisini keşfettiğini söyleyen Rıdvan Dilmen, oyun içerisindeki zekasından dolayı kendisine böyle bir lakap taktığını aktardı. Allah’ın sevmediği bir ismi kendisinin de sevmesinin mümkün olmadığının altını çizen Dilmen, ‘Şeytan’ dendiğinde üzerine alınmadığını ve bakmadığını ifade etti.

  • “Bu şeytan işinden nefret ediyorum. Muğlaspor Teknik Direktörü rahmetli Kemal Dirikan, Nazilli'de beni keşfetmiş ve oyun içerisindeki zekamdan dolayı 'Şeytan gibi' demişti. Tabii ki Allah'ın sevmediği bir ismi benim sevmem mümkün değil. Futbolcuyken 'Rıdvan buraya' dedikleri zaman gidiyordum, 'Şeytan buraya' dedikleri zaman bakmıyordum.”

Rıdvan Dilmen sol çaprazdan ceza sahası içine girerek topu ağlarla buluşturuyor.
Rıdvan Dilmen sol çaprazdan ceza sahası içine girerek topu ağlarla buluşturuyor.

RIDVAN DİLMEN FUTBOLU NEDEN BIRAKTI?

Rıdvan Dilmen, 1989-1990'da şanssız bir sezon geçirdi. Trabzonspor’un Yugoslav oyuncusu Miograd Jesiç’intekmesiyle sağ ayağı sakatlanan Rıdvan’ın futbol hayatı dalgalanmaya başladı. Dört kez dizinden ameliyat olan Dilmen’e doktorlar, "Altı ay oynama" dediyse de, biraz kendi aceleciliğinden biraz da etraftakilerin baskısıyla, Dilmen, üç ay sonra sahalara döndü.

1991’de Galatasaray maçında sol omzu kırılan Rıdvan’ın yine altı ay sahalardan uzak durması gerekirken, uyarılara kulak asmadı ve İzlanda - Türkiye milli maçına çıktı. 90. dakikada omzu aynı yerden bir kez daha kırılan Rıdvan Dilmen'in bir başka maçta da ayak bileği kırıldı. Eskiye dönmek için çaba harcayan Rıdvan Dilmen'in şevki tekrarlayan sakatlıklar ve nükseden ağrılar yüzünden kırıldı. Taktik zekası ve oyun kabiliyetiyle göz dolduran Rıdvan Dilmen, yılda 7-8 maça çıkabilen istikrarsız bir sporcuya dönüştü.

Rıdvan Dilmen'in Yesiç'in müdahalesinin ardından sakatlandığı an.
Rıdvan Dilmen'in Yesiç'in müdahalesinin ardından sakatlandığı an.

Tüm bunların devamında 1994 yılında Ali Şen’in başkanlık yaptığı dönemde formasıyla fırtınalar estirdiği Fenerbahçe ile karşılıklı olarak yollarını ayırdı.

RIDVAN DİLMEN KİMDİR?

Rıdvan Dilmen 15 Ağustos 1962 tarihinde Nazilli'de dünyaya geldi. Futbola 1972 senesinde Sümerspor altyapısında başlayan Dilmen, ilk profesyonel sözleşmesini 1977 senesinde aynı takımla imzaladı.

1977-79 yılları arasında forma giydiği Sümerspor'da 41 maçta forma giydi ve 5 gol buldu. 1979 senesinde Muğlaspor'a transfer oldu ve bir sezon forma giydiği bu takımda 10 maçta 3 gol buldu. 1980 senesinde Boluspor'da oynamaya başladı. 3 sezon formasıı giydiği Boluspor'da7 gol attı. 1983-87 yılları arasında da Sarıyer'de oynayan Dilmen, 119 maçta forma şansı buldu ve 29 gol atabildi.

Rıdvan Dilmen'in fırtına gibi estiği ve rakip savunmalar tarafından kolay marke edilemediği anlardan biri.
Rıdvan Dilmen'in fırtına gibi estiği ve rakip savunmalar tarafından kolay marke edilemediği anlardan biri.

1987’da taraftarı olduğu Fenerbahçe'ye transfer olan Rıdvan Dilmen, 1995 senesinde futbolu bırakana dek bu takımda toplam 108 maça çıktı ve 32 kez rakip ağları havalandırdı. 1988-89 sezonunda, kariyerinin zirvesine çıkan Dilmen’in takımı Fenerbahçe, 103 gol atarak şampiyon oldu. Aykut, Oğuz, Hakan,Schumacher gibi oyuncuların bulunduğu takımda Dilmen, 19 gol atıp 41 gol attırarak, şampiyonlukta büyük rol oynadı.

1989-90 sezonunda dizinden yaralanan Dilmen'e doktoru, altı ay sahalardan uzak durmasını söyledi. Üç ay sonra sahaya dönen Dilmen, bir türlü sakatlıklardan kurtulamadı. Galatasaray maçında da omzu kırılan Rıdvan Dilmen, yavaş yavaş kariyerinin sonuna geliyordu. 1995 yılında Ali Şen yönetimindeki Fenerbahçe'de futbolculuk kariyerini noktaladı.