Rıza Çalımbay imzayı attı, İşte, ilk açıklamaları

Rıza Çalımbay imzayı attı, İşte ilk sözleri
Rıza Çalımbay imzayı attı, İşte ilk sözleri

Trabzonspor, Rıza Çalımbay'ı resmen duyurdu. Bordo mavili ekip, tecrübeli teknik adam ile sezon sonuna kadar anlaştığını KAP'a bildirdi. Anlaşmanın sağlanmasının ardından düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan Rıza Çalımbay, Trabzonluların beklentilerinin farkında olduğunu söyledi.

Trabzonspor’da Ersun Yanal ile yolların ayrılmasından sonra Antalyaspor'da sezona kötü bir başlangıç yapan ve Akdeniz kulübü ile yollarını ayıran Rıza Çalımbay ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. Tecrübeli hoca ile

Bu sabah saatlerinde Trabzon’a gelen Çalımbay beraberindeki yardımcı antrenörle birlikte bordo mavili kulübün Genel Sekreteri Gençağa Meriç tarafından karşılandı.

Trabzonspor’a geldiği için memnun ve mutlu olduğunu belirten Çalımbay,“Hedefleri olan bir takıma geldik. İnşallah en iyisini yapmaya çalışacağız”ifadelerini kullandı. Çalımbay, detayları görüştükten sonra bordo mavili takım ile sezon sonuna kadar anlaşmaya vardı.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Trabzonspor’da Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından, dün gece Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile prensip anlaşmasına varıldığı iddia edilmişti.

İhlas Haber Ajansı'nın ilk servis ettiği habere göre; Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Trabzonspor ile 1,5 yıllık prensip anlaşmasına varılmıştı. Sabah 6 uçağı ile Trabzon’a gidecek olan Çalımbay, bordo mavili kulüp ile son görüşmeyi yapacaktı. Ancak tecrübeli teknik adamın yaptığı açıklama ile kafalar karıştı.

ÇALIMBAY HABERLERİ YALANLADI

Trabzonspor ile prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen tecrübeli teknik adamın dün gece yaptığı açıklama, bordo mavili takımla herhangi bir görüşmesinin olmadığını yönündeydi.

Antalyaspor’un geçen sene ligi 5. bitirmesinde önemli rol oynayan Çalımbay'ın Trabzonspor ile ilgili, “Öyle bir şey yok. Hiçbir görüşme olmadı. Zaten görüşme olduğunda Trabzonspor yönetimi çıkar açıklama yapar dediği ifade edildi.

İhlas Haber Ajansı'ndan daha sonra geçilen haberise Rıza Çalımbay'ın yaptığı açıklamayı doğrular nitelikteydi.

 Son olarak yılan hikayesine dönen bu gelişme, bu sabah tecrübeli teknik adamın, yönetimle görüşme yapmak için Trabzon'a gelmesiyle netlik kazandı.
Son olarak yılan hikayesine dönen bu gelişme, bu sabah tecrübeli teknik adamın, yönetimle görüşme yapmak için Trabzon'a gelmesiyle netlik kazandı.

RESMİYETE KAVUŞTU

Son olarak bugün öğle saatlerine doğru bordo mavili kulüp, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığını duyurdu.

KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimiz ile Sayın Rıza Çalımbay arasında, profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlüğü konusunda, 2017/2018 futbol sezonu sonuna kadar anlaşma sağlanmıştır" denildi.

Sezon başında Antalyaspor’un başında bulunan 54 yaşındaki teknik adam, düzenlenen imza töreninde resmi sözleşme imzaladı.

İmza töreninde konuşan Çalımbay'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

ÇALIMBAY'DAN ZAMAN VURGUSU

  • "Gerçekten hedefi olan çok iyi bir camia. Ben ekibime ve futbolcu arkadaşlarıma çok güveniyorum. Çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Tabi ki bizim için sıkıntı olan arada gelmemiz. İki gün sonra maça çıkacağız ama ben geçmişte de böyle takımlarla çalıştım. Ve gayet iyi şekilde de bitirdik. Bizim için tek sıkıntı zaman onu da inşallah en iyi şekilde atlatıp, Trabzonspor'u layık olduğu yere getirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz."

"GEÇMİŞİ UNUTUP ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ"

  • "Tabii ki bir tek bizimle bitmiyor. Öncelikle taraftarımızın ne kadar üzülse de yanımızda olması gerekiyor. Trabzonspor taraftarını çok iyi tanırım ve takımlarına nasıl katkıda bulunduklarını bilirim. Taraftar 12. adam değil birinci adamdır. Onun için öncelikle taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Futbolcularımızın da geçmişi unutup önüne bakması gerekiyor."

"BEKLENTİLERİN FARKINDAYIM"

  • "Önümüzde telafisi olmayan çok zor maçlar var. Yönetim futbolcular, teknik heyet ve taraftar kenetlenirsek, gerçekten çok iyi bir kadrosu olan Trabzonspor'u hak ettiği gerçek yerine getirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Trabzonspor'un geçmişini çok iyi biliyorum. Camiayı yakından tanıyorum. O yüzden isteklerini beklentilerini çok çok iyi biliyorum. Takımı tanıyana kadar tabi ki belli bir süre geçecek ama biz bunu en aza indirip önümüzdeki maçlara hazırlanmamız gerekiyor. O yüzden biz de işimize bugünden itibaren en iyi şekilde başlayacağız”