Ronaldo: Barcelona'da beni sevmiyorlar

Cristiano Ronaldo, bu sezon çıktığı 40 maçta 27 gol atarken 13 de asist yaptı.
Cristiano Ronaldo, bu sezon çıktığı 40 maçta 27 gol atarken 13 de asist yaptı.

Juventus forması giyen Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo İspanyol basınına geniş bir röportaj verdi. Yıldız oyuncunun en dikkat çeken yanıtı ise "Futbolu Barcelona'da bırakmayı düşünür müsün?" sorusuna oldu.

Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen ve Barcelona forması giyen Arjantinli yıldız Lionel Messi ile sık sık kıyaslanan Cristiano Ronaldo, İspanyol basınından El Pais'e geniş bir röportaj verdi.

İspanya'dan ayrıldığından beri ilk kez İspanyol basınına konuşan Portekizli futbolcu kariyeriyle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Cristiano Ronaldo'nun verdiği röportajdan öne çıkanlar şöyle👇

► Her zaman kendini ispatlamak zorunda olman seni yormuyor mu?

  • Doğrusunu söylemek gerekirse her sezon kendimi çok iyi olarak ispatlamak yoruyor. Bu çok zor bir şey. Aynı zamanda ek bir baskı sağlıyor. Yalnızca kendinize karşı değil, ailenize ve arkadaşlarınıza karşı da bunu yapmak zorundasınız. Her zaman "Cris, yarın kazanmak zorundasın" diyorum ve bu beni motive ediyor. Kendinizi her zaman eğitmek zorundasınız ama bir gün "Bırakıyorum" diyeceğim.

Ronaldo lüks araçlara merakıyla biliniyor.
Ronaldo lüks araçlara merakıyla biliniyor.

► Futbolu her zaman seviyor musun?

  • Futbolu bir görev olarak görüyorum; sahaya git, kazan ve en iyisini al. Bazı zamanlar sahada dribling yapmak zor oluyor. İnsanlar da sürekli yargılamayı sever, "34 ya da 35 yaşında, zaten işi bitti" derler. Onları şaşırtmak istiyorum.

► Bazılarının seni robot olarak gördüğünü düşünüyor musun?

  • Robot olarak gördüklerini sanmıyorum ama beni hiçbir problemi olmayan, asla üzülmeyen ya da endişelenmeyen biri olarak görüyorlar. "Milyonlarınız varken nasıl üzgün olabiliyorsunuz?" İnsanların, sizin gibi düşünmediğini görebiliyorsunuz. Ama anlıyorum. Biliyorum ki birileri elinde av tüfeğiyle, Cristiano'nun bir penaltı kaçırmasını ya da başarısız bir maç çıkarmasını bekliyor. Ancak bu da hayatın bir parçası ve kendimi buna hazırlamak zorundayım. Uzun yıllardır bu hazırlığı yapıyorum.

Portekizli futbolcu tam 5 kez Altın Top ödülünü kazanmayı başardı.
Portekizli futbolcu tam 5 kez Altın Top ödülünü kazanmayı başardı.

► Her şeye alışmak zorunda olduğun zamanı hatırlıyor musun?

  • Bunu hatırlamıyorum ancak gerçek şu ki gençliğimden beri baskı altındaydım. Madrid'e gittiğimde tarihin en pahalı oyuncusuydum. Manchester'da ilk Altın Top ödülünü aldığımda 23 yaşındaydım ve insanlar, "Ronaldo en yüksek seviyeye çıkmak zorunda" diyordu. Sonrasındaki 10-12 yıl boyunca da sürekli bu baskıyı hissettim.

► Yeni bir kulübe geldiğinde ilk yaptığın şey nedir?

  • İlk yaptığım şey kendim olmak, fazlası değil. Çalışma ahlakım her zaman aynıdır. Mütevazı olmalısınız. Her şeyi bilmediğinizi öğrenmelisiniz. Eğer zeki olursanız, sizi bir sporcu olarak en iyisi yapacak detayları elde edersiniz. Juventus'a mükemmel bir şekilde adapte oldum. Kibirli olmadığımı gördüler. "Bu Ronaldo ve kendine iyi bakıyor" dediler.

Ronaldo 2016'da Portekiz Milli Takımı ile Avrupa şampiyonu oldu.
Ronaldo 2016'da Portekiz Milli Takımı ile Avrupa şampiyonu oldu.

► Madrid'de bir klinik açtın, burayı her şeye rağmen seviyor musun?

  • Tabii ki, İspanyollar bana iyi davrandı. Ben de onlara iş vermek istedim. Maliye ile yaşadığım sorunların bir önemi yok. Buradaki hayatımı ne unutabilirim ne de saklayabilirim. Hayatım açık bir kitap. Başım dik ve insanların beni sevdiğini biliyorum. Kulübe çok şey kattığımı düşünüyorlar, aynı şekilde ben de kulüpten birçok şey aldım. Sokakta beni gördükleri zaman, "Cris, evine dön, bu ev daima senin" dediklerini duyuyorum.

► Kariyerini Barcelona'da noktalamayı düşünür müsün? Plajı da var...

  • Hahaha, hayır. Barcelona bana göre değil. Birkaç kez şehre gitmiştim ama beni pek sevmediklerini fark ettim. Tabii ki tamamen rekabetten, başka bir şey yok.

Ronaldo kariyerine sezon başından beri Juventus'ta devam ediyor.
Ronaldo kariyerine sezon başından beri Juventus'ta devam ediyor.