Ronaldo'dan Barcelonalıları kızdıran açıklama

FIFA, 2016 yılının en iyileri seçilenlere ödüllerini Zürih'te düzenlenen törenle dağıttı. En iyi futbolcu ödülü Cristiano Ronaldo'ya giderken, Lionel Messi dahil Barcelona'dan hiçbir futbolcu törene katılmadı. Ronaldo da bu fırsatı iyi değerlendirdi ve ödül konuşmasında Barcelona ile resmen alay etti!

FIFA ve France Football dergisinin ortaklığının sona ermesinin ardından her iki tarafda 2016 yılının en iyilerine ödüllerini dağıttı.

France Football, Altın Top adıyla ünlenen oylama sonucunda 'En İyi Futbolcu' ödülünü geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız biçimde Real Madridli Cristiano Ronaldo'ya verdi. Ronaldo'nun Şampiyonlar Ligi ve Euro 2016'yı kazanmasına aldırış etmeyenler ödülün haklı olmadığı yönündeki eleştirilerini sıralarken gözler FIFA'nın yeni formatı The Best'e çevrildi. Ancak burada da ödülü kazananın Cristiano Ronaldo olduğunu anlamak zor olmadı.


RONALDO GÜN BOYU INSTAGRAM'DAN ZÜRİH HAZIRLIKLARINI YAYINLADI
Cristiano Ronaldo dün, gün boyu sosyal medya hesabından paylaştığı videolarla Zürih'teki ödül törenine hazırlandığını anlatırken, Nike firmasının kendisi için tasarladığı yeni ayakkabılarla yola çıktığını göstermekten geri durmadı.

MESSi VE ARKADAŞLARI NEREDE?

Tam bu saatlerde Cristiano Ronaldo'nun ezeli rakibi Lionel Messi ve takım arkadaşlarının ödül törenine katılmayacağının açıklanması da kazananın Ronaldo olduğunu belli eden bir diğer faktör oldu.



İspanya Kral Kupası'nda Athletic Bilbao ile oynayacakları rövanş maçı öncesi oyuncularını dinlendirmek istediğini belirten Barcelona Kulübü, resmî siteden yaptığı bir açıklamayla bunu kamuoyu ile paylaştı.

Törende Barcelona Kulübü'nü sadece başkan Bartemou ve birkaç yönetici temsil etti. Barcelonalı futbolcuların, ödüllerin sahiplerinin daha önceden belli olması nedeniyle törene katılmadığı iddia edildi. Törenin en büyük hayal kırıklığı yaratan olayı, finalistler arasında yer alan Lionel Messi'nin katılmayışı oldu.


RONALDO: "BARCELONALILARI ANLAYABİLİYORUM!"
Ve beklenen oldu ve Cristiano Ronaldo ödülü kazandı. Ardından yaptığı konuşma ise geceye damgasını vurdu. Ödülü aldıktan sonra alaycı bir tavırla, "Barcelonalı bazı insanların bu gece bizimle olamadıkları için üzgünüm. Fakat anlayabiliyorum!" ifadelerini kullanması başta Barcelonalılar olmak üzere pekçok kesimi rahatsız etti.

FİNALİSTLER ARASINDA VAR, 11'DE YOK!
Ödül töreninin bir başka garip olayı ise, Ronaldo ve Messi ile birlikte en iyi futbolcu ödülü finalistleri arasında bulunan Atletico Madridli Antoine Griezmann'ın (üstte ortada) En iyi 11'e girememesi oldu.
FIFA ile Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) tarafından belirlenen Yılın 11'ine şu futbolcular seçildi:
Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih)
Savunma: Dani Alves (Juventus), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos, Marcelo (Real Madrid)
Orta saha: Andres Iniesta (Barcelona), Luka Modric, Toni Kroos (Real Madrid)
Forvet: Lionel Messi, Luis Suarez (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)