Ronaldo'ya ne ceza verilebilir?

Cristiano Ronaldo'nun soruşturmaya konu olan gol sevinci.
Cristiano Ronaldo'nun soruşturmaya konu olan gol sevinci.

UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu, Cristiano Ronaldo'nun Atletico Madrid maçının ardından yaptığı hareket nedeniyle soruşturma başlattı.

UEFA, Atletico Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçındaki gol sevinci nedeniyle Juventus'un Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo hakkında disiplin soruşturması başlattı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, Juventus'un Atletico Madrid'i sahasında 3-0 yendiği son 16 turu rövanş maçındaki gol sevinci sırasında "uygunsuz davranışta bulunduğu" gerekçesiyle Ronaldo hakkında disiplin soruşturması açıldığı bildirildi.

  • Açıklamada, UEFA'nın konuyla ilgili kararını 21 Mart'ta vereceği ifade edildi.

Juventus, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında 12 Mart'ta ağırladığı Atletico Madrid'i Ronaldo'nun attığı 3 golle 3-0 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

RONALDO'YA NE KADAR CEZA VERİLEBİLİR?

Benzer bir hareketi Madrid ekibinin 2-0 kazandığı maçta yapan Simeone de UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu'na sevkedilmiş ve 20 bin euro para cezası almıştı.

  • Portekizli futbolcunun para cezası almasına kesin gözüyle bakılırken olası yaptırımlar arasında men cezası olduğunu belirtmekte de fayda var.