Rusya'ya ağır ceza

Dünya Anti Doping Ajansı Rusya'yı 4 yıl boyunca uluslararası spor organizasyonlarından men etti.
Dünya Anti Doping Ajansı Rusya'yı 4 yıl boyunca uluslararası spor organizasyonlarından men etti.

Dünya Anti Doping Ajansı WADA, İsviçre'nin Lozan kentinde yaptığı toplantıda, Rus atletlerin son dönemde doping olaylarına karışmasından dolayı Rusya'yı tüm spor organizasyonlarından 4 yıl men etti.

Dünya Anti Doping Ajansı, tüm dünyada ve Rusya'da şok etkisi yaratan bir karar aldı. Ajans, Rusya'yı dört yıl büyük uluslararası sporlardan men etti.

2022'de olmayacaklar

Rusya ülke olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ve Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda yer alamayacak. Bu kararın son dönemde Rus atletlerin karıştığı doping skandalı gerekçesiyle alındığı kaydedildi.

Rusya ise suçlamaları reddediyor

Dünya Anti Doping Ajansı (WADA), Rusya aleyhine alacağı herhangi bir karar, Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) temyize götürülebilecek. Rusya ise suçlamaları reddediyor.

İzin verilmemişti

67 Rus sporcunun, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmalarına izin verilmemişti. Bu sporcular arasında kadınlar sırıkla atlamada 2 kez olimpiyat şampiyonu olan Yelena Isinbayeva da vardı.

Olimpiyat bayrağı ile yarışacaklar

Rus sporcular 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda sadece doping testinden geçerek "temiz kağıdı almaları" halinde Olimpiyat bayrağıyla yarışabilecek.

.