Salih Uçan'dan Quaresma itirafı

Empoli formasıyla 12 maça çıkan Salih Uçan 1 gol kaydetti.
Empoli formasıyla 12 maça çıkan Salih Uçan 1 gol kaydetti.

İtalyan ekibi Empoli'de forma giyen genç futbolcu Salih Uçan, Beşiktaş taraftarının Ricardo Quaresma için yaptığı tezahüratta çok heyecanlandığını söyledi.

İtalyan takımlarından Empoli forması giyen Salih Uçan, TRT Spor'da yayınlanan bir programa konuk oldu. Genç futbolcu, kendisini en çok heyecanlandıran anları paylaştı.

Salih Uçan, Bucaspor forması giydiği dönemde Beşiktaş'la karşılaştıkları maçla ilgili şu itirafta bulundu:

  • Bucaspor'da oynuyorum, ikinci yarının ilk maçı. Takım Süper Lig'de ve ben yedeğim. Beşiktaş'ın stadında, Beşiktaş'a karşı oynuyoruz . Orada ısınırken Beşiktaş taraftarı Quaresma'ya öyle bir tezahürat yaptı ki hani neredeyse kulaklarımı kapatıyordum, tüylerim diken diken oldu. İkincisi de Fenerbahçe'ye transfer oldum ve ilk maçıma çıktım. Tribünü bir gördüm stat dolu. İşte 12-13 sezonunun ilk maçı. 'Beyler' dedim, 'Ben burada nasıl oynayacağım ya bu ne! Bu nasıl stat!' dedim.

Türk futbolunun geldiği nokta ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Uçan, 93'lü gençlerden oluşan Türkiye Milli Takımı'nın o dönem yendiği Fransız oyuncuların şu an dünya yıldızları arasında olduğunu örnek göstererek ilginç bir tespitte bulundu.

Türk futbolu diye artık çok bir şeyin kalmadığını söyleyen Uçan şunları dile getirdi:

  • Türkiye'de kaç takım var, 18 takım. Bakalım kaç Türk futbolcu oynuyor? Yani artık Türk futbolu gibi pek değil yani. Kaç tane Türk var oynayan? Hani bu şey anlamına gelmiyor, bu yabancı karşıtlığı da değil asla. Ama sınırsız olması da hoş değil tabi ki. Ondan sonra Türk futbolu, Türk oyuncu yok işte. Bizim 93 doğumlular Fransa’ya karşı oynuyorlar, maçı kazanıyorlar. Bir maçla finalde olacak şey değil ama demek ki bir grup oluşmuş ki böyle bir grubu yenmişler. O zaman onlardan daha iyilermiş yani değil mi? Peki ben şunu soruyorum, Fransa o bizim yendiğimiz ekipten sadece 1 oyuncusunu kaybetmişken, Türkiye nasıl oluyor da sadece bir oyuncusunu kazanmış ama o da 3'üncü Lig'de oynuyor. Bizim kazandığımız bir tek oyuncu var o da 3'üncü Lig'de oynuyor ama Fransa'daki adamlar Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United'da. Yani şunu söylüyorum; 20 tane farklı oyuncu, 20 tane farklı karakter, başka şehirlerde doğmuş büyümüş. Yani bu çocukların hepsi mi diyorum yanlış beslendi, hepsi mi yanlış arkadaşlar edindi? Nasıl örnek vereyim; hepsinin mi hatası var? Yani burada yetiştirilme sıkıntılı, çok açık ve net yani. 20 futbolcunun 20’si de kayboluyorsa burada çocuklar ne yapsın.