Şampiyonlar ‘Mehmetçik’ oldu!

Organizasyona 8 sporcu ile katıldık
Organizasyona 8 sporcu ile katıldık

Çin’de 21-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Askeri Olimpiyat Oyunları’na katılacak Türk Silahlı Kuvvetleri Güreş Takımı hem askerlik görevini yapacak hem de ülkemize altın madalya getirmek için mücadele edecek. 109 ülkeden 9 bin 308 sporcunun mücadele edeceği oyunların açılış töreni, Çin'in Hubei eyaletinin merkezi Wuhan kentinde gerçekleştirildi.

21 -24 Ekim tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek 7. Uluslararası Askeri Konseyi (CSIM) Dünya Askeri Olimpiyat Oyunları’na katılacak Türk Silahlı Kuvvetleri Güreş Takımımız Çin’e gitti. Sporcularımız Barış Pınarı Harekatı’nda yer alan Mehmetçiklerimiz için mindere çıkacak.

Bayrağı Taha Akgül taşıdı

50'den fazla ülkenin savunma bakanları, ordu komutanları ve Çin'de bulunan yabancı askeri ataşelerin katıldığı açılış töreninde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Serbest ve Grekoromen Güreş Milli Takımları kafilesinin bayrağını, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül taşıdı.

Güreş Milli Takımları kafilesinin bayrağını Taha Akgül taşıdı
Güreş Milli Takımları kafilesinin bayrağını Taha Akgül taşıdı

Aydın: Amacımız bayrağı dalgalandırmak

Türkiye’nin Suriye’de çok önemli bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın “Bizler Mehmetçiklerimizin her zaman yanındayız. Güreşçilerimizde mindere tüm Mehmetçiklerimiz için çıkacak. Rakiplerini yenip altın madalyaları alıp asker selamı ile İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletecekler” dedi.

Türkiye Güreş Fedarasyonu Başkanı Musa aydın
Türkiye Güreş Fedarasyonu Başkanı Musa aydın

Ülkemizi bu önemli günlerde minderde temsil edecek asker güreşçilerimiz ise yaptıkları açıklamada, “Mehmetçilerimiz sınır ötesinde bizler için çarpışıyor. Bizler de herşeyimizle onların yanındayız. Eğer cepheye gitmemiz gerekirse gözümüzü kırpmadan bu ülke için çarpışmaya razıyız. Hepimizin tek amacı yüce Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal marşımızı okutmak” şeklinde görüş belirttiler. Askeri Olimpiyat Oyunları’nda ilk kez 5G 8K ve 5G VR bilgi aktarımı ve televizyon yayın teknolojisi kullanılacak.