Samuel Eto'o, Beşiktaş ile anlaştı

Beşiktaş devre arası transfer döneminin en büyük bombasını patlattı. Siyah Beyazlılar Antalyaspor'un Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı.

Beşiktaş, Antalyaspor'un yıldız golcüsü Samul Eto'o ile anlaşma sağladı. Sezon başında da Eto'o ile temas kuran fakat sonuç alamayan siyah beyazlılar Ocak ayı için el sıkıştı.

Geçtiğimiz sezon Antalyaspor'a transfer olup tüm dünyada ses getiren yıldız golcü 1.5 sezondur Akdeniz ekibinde forma giyiyor.

Eto'o geçtiğimiz sezon Antalyaspor formasıyla Süper Lig'de 31 maçta 20 gole imza attı. Eto'o bu sezon geride kalan 15 maçın 12'sinde forma giyerken 5 kez rakip fileleri havalandırdı.

Golcü transferinde Mario Gomez ve Samuel Eto'o isimlerine odaklanan Beşiktaş Yönetimi adımlarını çok dikkatli atıyor.

Sezon başında İtalyan forvet Mario Balotelli'yi kadrosuna katmadığı için çok pişman olan siyah-beyazlılar, Mario Gomez'in Wolfsburg'dan ayrılmasının zor olması nedeniyle daha çok Eto'o'ya odaklanmış durumda.

Beşiktaşlı idarecilerin devre arası tatilinin ardından Antalyasporlu yöneticilerle bir araya gelerek Eto'o için teklifte bulunacağı öğrenildi. Antalya'dan gelen haberlere göre kulüplerin anlaşması durumunda Eto'o'nun Beşiktaş formasını giymeyi çok istediğini yakın çevresine söylediği de belirtildi. Transferde bütçeyi aşmak istemeyen siyah-beyazlılar önce golcü son olarak da stoper takviyesini gerçekleştirmenin planlarını yapıyor.

Kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Samuel Eto'o'nun Beşiktaş'a gideceği yönündeki iddiaya açıklık getirdi.

- "Eto'o gelip yönetime farklı bir şey sunarsa, bu onun bileceği bir şey. Yönetim ile Eto'o'nun arasında olan bir şey. Bizim bir müdahalemiz yok.

Çalımbay, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlendiği basın toplantısında, Kamerunlu yıldız futbolcu Samuel Eto'o'nun takımdan ayrılacağıyla ilgili iddiaları değerlendirdi. Çalımbay, böyle bir durumun olmadığını ve kulüp başkanı Ali Şafak Öztürk'ün konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaptığını hatırlattı.

En önemlisinin Eto'o'nun ne düşündüğü olduğunu ifade eden Çalımbay, "Eto'o gelip yönetime farklı bir şey sunarsa, bu onun bileceği bir şey. Yönetim ile Eto'o'nun arasında olan bir şey. Bizim bir müdahalemiz yok. Eto'o'nun gitmesinden yana değiliz. Sonrasında ne olur bilemiyorum. Eto'o şu anda mutlu ve çalışıyor. Takıma daha fazla şeyler vereceğine inanıyorum." diye konuştu.

Bu arada Rıza Çalımbay ayrıca, eski takımı ve bu haftaki rakipleri Kasımpaşa'nın kulüp başkan vekili Hasan Hilmi Öksüz hakkında, kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakaret davası açtığını da sözlerine ekledi.