Şenol Güneş'ten Cenk Tosun açıklaması

Şenol Güneş
Şenol Güneş

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Everton'a transferi an meselesi olan Cenk Tosun'la ilgili konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Everton'a transferi artık an meselesi olan Cenk Tosun ile ilgili konuştu. İşte Şenol Güneş'in konuyla ilgili sözleri:

  • "Eğer Cenk Tosun kesin olarak gittiyse hayırlı olsun derim. Hem üzüldüm hem sevindim. Karakterli iyi bir futbolcu aramızdan gitti, sevindim kendisi için güzel bir adım attı ve yeni bir sayfa açtı. Cenk Tosun, kenarda kaldığında üzülmezse suratını asmazsa çok daha iyi bir futbolcu olur."

Basın toplantısı düzenleyen Şenol Güneş, şampyionluk yarışından Arda Turan'a kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. İşte Şenol Güneş'in açıklamalarından satır başları:

  • Biz yıldızları izleyen değil, onlarla birlikte oynayan ve yarışan bir takım olmak istiyoruz. Biz bizi takip eden gazetecilerle beraber büyük bir aileyiz, birlikte yaşıyoruz ve bugün sizi eksik görüyorum bu sebeple üzüldüm sizi görmek isterdim. Birlikte mazeretleri aşmak zorundayız bu konuda adım atmak istiyoruz. Medya ile beraber bazı şeyleri başarmak peşindeyiz. Takım olarak başarılar elde etmek için mücadele ediyoruz, dürüstlük, sevgi, saygı ve fair-play önceliğimizdir bu hep böyle olacak. Burada sadece Beşiktaş taraftarına seslenmiyoruz tüm sporseverlere sesleniyoruz. Seyirci iyi futbol istiyor, bunu oyuncularıma da söyledim bütün takımlarımız da bunun için uğraşmalı. Geçmişi siliyoruz ve önümüze bakıyoruz. Şampiyon olmak için her şeyin en iyisini yapmaktır bunu oyuncularımıza da söylüyorum. Doğru işler yaparak şampiyon olmak istiyoruz.
  • Beinsports'u zaman zaman eleştiriyorum ama bugün teşekkür etmek istiyorum, onların uluslarası alanlarda maçlarımızı vermemizi bize artı değer katıyor. Biz yıldızlarla yeni yıldızlar çıkartarak yarışmak istiyoruz. Eğitimi ve yarışmayı birlikte yapacağız, futbolcuların özgürlükleri de olacak, sorumlulukları da olacak. Planlı programlı ilkeliyiz. Her maça kazanmak için çıkacağız, dürüstlük ve cesaret ilkemiz olacak. Taraftarlarımızı fairplay içerisinde yanımızda görmek istiyoruz.
  • Geçmişe değil geleceğe bakacağız, rakiplere saygılı olacağız ama en iyinin biz olduğumuzu göstermeye çalışacağız. Polemiğe değil sağduyuya ihtiyacımız var. 2. yarı daha iyi bir dil ve güleryüz kullanarak mücadele etmeyi bekliyorum.
  • CENK TOSUN VE ARDA AÇIKLAMASI
  • Cenk Tosun'un kalmasını isterdim. Para artarsa oyuncu alalım, ekonomik. Ben genel konuşuyorum. Alıp harcayacaksak neden gönderelim, böyleyse istemem ki gitmesini. Bir golcü daha olmasında yarar var. Arda'yı Şenol Güneş istemiyor" diye bir şey yok. Onu istemeyen antrenör olmaz. Burak da Arda da Selçuk da beğendiğim oyuncular. Hiç konu değil ama Ozan'ı duydum. Çok üzüldüm. Her oyuncunun kaybolmasına üzülürsün. Bazen biz de elimizdeki oyuncuyu kaybedebiliyoruz.
  • BALOTELLİ BEDAVAYA GELECEKSE GELSİN
  • Balotelli hakkında kendine ve çevresine zarar veren bir oyuncu olduğu yönünde bilgi aldım. Bu yüzden istemedim. "Bedavaya geliyorsa gelsin" dedim. "Yaramazlık yaparsa göndeririz". Ama para verip alırsak, zarar verirse ne olacak? Soru işaretli bir oyuncu.
  • CENK'İN YERİNE FORVETE BİR KİŞİ ALINSIN
  • Transfer istemiyorum. Kadrom yeterli. Cenk gittiği zaman forvete bir kişi alınsın. Orkan ve Mustafa'yı isteyen var ama bizim ne yapacağımız önemli, buna bakacağız. Demba Ba'nın şu an için Cenk'in yerine alınabilmesi pek mümkün değil, gelip neler yapabileceği hakkında fazla fikir sahibi değiliz. Gelip yedek de kalabilir, çok iyi de oynayabilir. Ekonomik şartlar oluşursa olabilir ancak bu Cenk'in yerine alındığı anlamına gelmez. Oyun olarak Beşiktaş'taki ilk senemden daha iyi durumdayız.