Son şampiyon Almanya havlu attı!

Son şampiyon Almanya havlu attı!
Son şampiyon Almanya havlu attı!

2018 Dünya Kupası F Grubu son maçında Almanya ile Güney Kore karşı karşıya geldi. Rakibine 2-0 mağlup olan son şampiyon Panzerler, turnuvaya veda etti.

Rusya’nın ev sahibi olduğu 2018 FIFA Dünya Kupası’nda Güney Kore ile Almanya, Kazan Arena’da karşı karşıya geldi.

İlk yarının golsüz eşitlikle tamamlandığı mücadelenin son dakikalarında Almanlar, büyük şok yaşadı. 90. dakikada Kim Young-Gwon’un golüyle Güney Kore 1-0 öne geçerken, 90+6. dakikada Heung-Min Son skoru 2-0’a taşıdı.

İlerleyen dakikalarda Almanya’nın atakları sonuçsuz kalınca, Güney Kore tarihi bir skora imza attı. Bu sonuçla Almanya ve Güney Kore turnuvaya veda etti.

KARŞILAŞMANIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 90+3. dakikada kullanılan kornerde, kale sahası içinde önünde bulduğu topu ağlara gönderen Kim Younggwon'un golüyle Güney Kore 1-0 öne geçti. İlk olarak hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol, daha sonra Video Yardımcı Hakem (VAR) vasıtasıyla geçerli sayıldı.
  • 90+6. dakikada Güney Kore farkı ikiye çıkarttı. Yenik duruma düştükten sonra kaleci Neuer'in de ileri çıkmasıyla Almanya kalesi boş kaldı. Topu rakibinden alan Ju'nun uzun pasıyla kaleye doğru hareketlenen Son, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

🏆 Son Şampiyon Almanya, grubunda sonuncu olarak Dünya Kupası'na veda etti.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()