Süper Lig ekipleri 'kadına yönelik şiddetle' ilgili ortak mesaj yayımladı

Başakşehir Futbol Kulübü , kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla stadını turuncu renkle aydınlattı.
Başakşehir Futbol Kulübü , kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla stadını turuncu renkle aydınlattı.

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir Kulübü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle sosyal medya hesaplarından mesaj yayımladı. Kulüpler yaptıkları açıklamada ortak mesaj vererek, ''Kadına yönelik şiddete 'dur' diyoruz'' dedi.

Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, "25 Kasım-10 Aralık tarihlerinde kadına yönelik şiddetle mücadele için 16 günlük aktivizm kampanyası kapsamında pek çok adım atan kulübümüz, bugüne özel olarak saat 19.07-22.00 aralığında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ni turuncu ışıkla aydınlattı." ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün Twitter hesabında yer alan paylaşımda ise, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, kadına yönelik şiddete "Dur" demek için stadımızı turuncu renk ile aydınlatıyoruz." denildi.

Beşiktaş Kulübü de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü. Bir gün değil, her gün." ifadelerine yer verildi.