Tam bir hayal kırıklığı: Türk Messi, 3. Lig'e bedelsiz transfer oldu!

Tam bir hayal kırıklığı: ​Türk Messi, 3. Lige bedelsiz transfer oldu!
Tam bir hayal kırıklığı: ​Türk Messi, 3. Lige bedelsiz transfer oldu!

2014'ten bu yana Fenerbahçe altyapısında forma giyen ve çeşitli kulüplere kiralanan Erdican Şehit, Fenerbahçe'ye geldiği ilk zamanlarda gösterdiği performansla dünya yıldızı Messi'ye benzetilmiş ve herkeste büyük beklenti oluşturmuştu. Fakat ilerleyen süreç beklentilerin tam aksine işledi ve 22 yaşına gelen Erdican, hiçbir varlık gösteremezken 3. Lig'e transfer oldu.

Yıllar önce Sakaryaspor'dan Fenerbahçe'nin altyapısına büyük beklentilerle kazandırılan Erdican Şehit'in, bugün geldiği nokta herkesi şaşırtıyor.

Fenerbahçe'ye 2014 yılında gelen 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, bugüne kadarki süreçte birçok kulübe kiralandı. Tam 4 yıl boyunca çeşitli kulüplerde forma giyen Şehit, bir türlü Fenerbahçe'de dikiş tutturamadı.

Halbuki Fenerbahçe'ye ilk geldiği zamanlarda gösterdiği performansla göz kamaştıran ve camiayı heyecanlandıran Erdican, oyun stili ve fiziksel özellikleriyle de dünya yıldızı Lionel Messi'yi andırıyordu.

Geçen yıllar içerisinde dört gözle beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremeyen genç oyuncu, Fenerbahçe taraftarları için de tam bir hayal kırıklığı oldu. 22 yaşına gelmesine rağmen bir türlü sarı-lacivertlilerde A Takım kadrosuna girmeyi başaramayan Şehit'in son olarak yaptığı transfer ise herkesi şaşırttı. Fenerbahçe, Erdican Şehit'i Sarıyer'e bedelsiz bir şekilde 3. Lig ekiplerinden Sarıyer'e kiraladı. Sarıyer'le birlikte genç oyuncu, kaiyerinin başından bu yana 5 farklı kulübe kiralanmış oldu.

  • 22 yaşındaki Erdican Şehit, tüm kariyerinde 34 karşılaşmaya çıkarken, bu karşılaşmalarda ne asist ne de gol atma başarısı gösterebildi.

ERDİ CAN ŞEHİT KİMDİR?

Sakarya’da 30 Mart 1996’da doğan Erdi Can Şehit, bir dönem Egemen Korkmaz, Tuncay Şanlı ve Volkan Demirel gibi isimlerin menajerliklerini yapan Erdinç Şehit’in oğlu.

Futbola 2006 yılında Sakaryaspor’da amatör olarak başlayan Erdi Can, 6 yıl bu kulüpte oynadıktan sonra profesyonelliğe adım attı.

Fenerbahçe’ye 2014 yılında transfer olan genç futbolcu, Tavşanlı Linyitspor, Kayseri Erciyesspor ve Kartalspor’da kiralık forma giydi.

Erdi Can, 2012 yılında düzenlenen Caspian Kupası’nda 16 Yaş Altı Milli Takımı’nda görev aldı.