TFF, maçların başlama tarihi ve liglerle ilgili tüm detayları açıkladı

Arşiv
Arşiv

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkan Vekili Servet Yardımcı, Süper Lig'in ne zaman başlayacağı konusunda, "10 maç gününe ihtiyacımız var. Haziran ortasında başlarsak, temmuz sonunda bitiririz diye planlıyoruz. Planlama normal lig formatı üzerine. Seyircisiz oynama durumu ise kesin" açıklamasını yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, liglerin yeniden başlama tarihinden nasıl bir formatta oynanacağına, transfer döneminden gelecek sezona kadar birçok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

"10 maç gününe ihtiyacımız var"

  • Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun TFF, Kulüpler Birliği Vakfı ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla dün yaptığı toplantıda TFF Başkanı Nihat Özdemir'in dile getirdiği öneriden bahseden Yardımcı, "Nihat başkanımız bir öneride bulundu. Tüm bunlar, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kararlarıyla ortaya çıkacak. Nihat Bey'in düşüncesi, son gelişmeleri değerlendirelim, haziran ortasında ligleri başlatalım. 8 maç gününe ihtiyacımız var. İki gün de kupa ihtiyacımız var. Bir de final var. 10 maç gününe ihtiyacımız var. Haziran ortasında başlarsak, temmuz sonunda bitiririz diye planlıyoruz" dedi.

"Normal lig planında oynanacak"

Yardımcı, "Planlama normal lig formatı üzerine. İstanbul veya Antalya diye bir planımız olmadı. Tabii şartlar bunu gerektirirse açık kapı bırakmakta fayda var. TFF olarak böyle bir planlama hiç yapmadık. Seyircisiz oynama durumu kesin" ifadelerini kullandı.

Avrupa kupaları ne zaman oynanacak?

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi ile ilgili planlarını aktaran Yardımcı, şöyle konuştu: "UEFA, Avrupa'da normalleşmenin hissedildiğini düşünüyor. UEFA da özellikle büyük liglerin, haziran başında, hatta Almanya daha erken de olabilir, oynanabileceğini düşünüyor. Haziran ve temmuz ayında yerel liglerin oynanması, aynı anda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının oynanması. İkinci alternatif ise UEFA, haziran ve temmuzda yerel ligleri bitirip, ağustos ayında kendi şampiyonalarını düzenleyecek. Bu durumda gelecek sezonki Avrupa maçlarının başlaması da ekim ayına sarkıyor. 20 Ekim gibi düşünülüyor."

"Şampiyonlar Ligi finali için şartlara bakılacak"

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacağı açıklanan Şampiyonlar Ligi finalinin son durumuyla ilgili bilgi veren Yardımcı, "Şu anda çok erken. Bu konu 27 Mayıs'taki UEFA toplantımızda ele alınacak. Ağustos ayına kadar şartlara bakılacak. Şu anda uçuş kısıtlamaları var, istediğiniz yere gidemiyorsunuz. Tekrardan göz önüne getireceğiz ve bakacağız. Şu anda oynanamaz, çünkü kimse İstanbul'a gelemez. Bu konu da mayıs ayı sonunda ele alınacak. Hiçbir şekilde İstanbul mağdur olmayacak. Oynanmama gibi bir durum şu anda söz konusu değil" diye konuştu.

"Transfer dönemiyle ilgili kararı biz vereceğiz"

FIFA ve UEFA'nın gelecek sezonun transfer dönemiyle alakalı olarak kararı ülke federasyonlarına bıraktığını dile getiren TFF Birinci Başkan Vekili Servet Yardımcı, şöyle konuştu: "UEFA transfer döneminde çok esnek davranacak ve bu kararları yerel federasyonlara bırakacak. Biz de Kulüpler Birliği ve diğer liglerle beraber bir çalışma grubu oluşturacağız ve en iyi şekilde transfer dönemini belirleyeceğiz. Buna kararı biz vereceğiz ve FIFA'ya bildireceğiz. Tüm bu süreçleri yöneterek teknik ve profesyonel anlamda en doğru kararı verme anlamında doğru adımı atacağız."