Transfer Kulisi: Fenerbahçe'den Buffon'a teklif

Gianluigi Buffon, milli takımla birlikte uçaktan iniyor.
Gianluigi Buffon, milli takımla birlikte uçaktan iniyor.

Kaleci arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'nin yeni bir maceraya yelken açmak için PSG'den ayrılan efsane kaleci Gianluigi Buffon'a teklif götürdüğü öne sürüldü.

İtalyan eldivenle ilgilenen bir diğer kulüp olan Barcelona, 1 yıllık mukaveleye imzalamak istiyor.

Gianluigi Buffon, PSG formasıyla bu sezon 25 maça çıktı ve kalesinde 25 gol gördü. Deneyimli eldiven, toplamda 9 mücadelede ise kalesini gole kapattı.

Fransız devi Paris Saint Germain ile yollarını ayıran efsane eldiven Gianluigi Buffon, kalecisi arayışlarını sürdüren Fenerbahçe’nin radarına takıldı.

Transfer istihbaratlarıyla ünlü Sky Sports muhabiri Gianluca Di Marzio, sarı lacivertli ekibin Gianluigi Buffon ile ilgilendiğini ve temasa geçtiğini öne sürdü. İtalyan gazeteci, Fenerbahçe’nin vatandaşına teklif götürdüğünü iddia etti ancak teklifinin detaylarına ilişkin bilgi vermedi.

▬ Instagram / gztspor
▬ Instagram / gztspor
  • Gianluigi Buffon, PSG formasıyla bu sezon 25 maça çıktı ve kalesinde 25 gol gördü. Deneyimli eldiven, toplamda 9 mücadelede ise kalesini gole kapattı.

Buffon, 2006'da kazandığı Dünya Kupası'nı öpüyor.
Buffon, 2006'da kazandığı Dünya Kupası'nı öpüyor.
  • Gianluigi Buffon'un Başarılarla Dolu Kariyeri

  • Dünya Kupası 🏆
  • İtalya🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
  • İtalya Kupası 🏆🏆🏆🏆
  • UEFA Kupası 🏆
  • UEFA Yılın Futbolcusu 🏆
  • İtalya Süper Kupa 🏆🏆🏆🏆🏆🏆
  • Fransa Süper Kupası🏆

BUFFON AYRILIRKEN NE DEMİŞTİ?

Gianluigi Buffon, PSG’den ayrılırken yaptığı veda açıklamasıyla sürpriz bir transfere açık kapı bırakmıştı. İtalyan eldiven, Fransız ekibinin sözleşme uzatma teklifini kabul etmediğini ve yeni bir macera beklediğini ifade etmişti.

  • “PSG sözleşme yenileme teklifi yaptı ancak kabul etmedim. Yeni deneyimler kazanma ve yeni rekabetlere atılma hevesim ağır bastı.”

Buffon, ülkesinin Parma ve Juventus takımlarında oynadıktan sonra geçen yıl PSG’ye transfer olmuştu. PSG’de 25 maça çıkan tecrübeli file bekçisi, bir Ligue 1 ve bir Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

BARCELONA DA PEŞİNDE

Futbol tarihinin en iyi kalecilerinden biri olarak kabul edilen Gianluigi Buffon, yalnızca Fenerbahçe’nin takibinde değil. İtalyan kaleci için temaslarda bulunan bir başka kulüp ise Barcelona.

Gianluigi Buffon, takım arkadaşlarına mesaj veriyor.
Gianluigi Buffon, takım arkadaşlarına mesaj veriyor.

Marc Andre ter Stegen’in arkasında güvenilir bir kalecinin beklemesini isteyen Katalan temsilcisinin Gianluigi Buffon’a 1 yıllık sözleşme teklif ettiği biliyor.

  • Buffon, Pele'nin yaşayan en iyi 125 futbolcu listesine girmiştir.

BUFFON OLMAZSA MERT GÜNOK

Fenerbahçe altyapısında yetişen başarılı ve tecrübeli futbolcu Mert Günok yuvaya geri dönüş hazırlığı yapıyor. TRT Spor’da yer alan habere göre; sarı lacivertliler, gelecek sezon için yapılan planlama sonucunda başarılı kalecinin yeniden Fenerbahçe forması giymesine karar verdi.

Mert Günok, bu sezon Medipol Başakşehir forması altında mücadele ettiği 36 resmi maçta yalnızca 26 gol yedi. Yetenekli eldiven, 18 müsabakada ise kalesini gole kapattı.

Mert Günok'un Fenerbahçe idmanından bir kare.
Mert Günok'un Fenerbahçe idmanından bir kare.
  • Süper Lig’de bu sezon kalesinde yalnızca 22 gol gören Mert Günok, Medipol Başakşehir’i 2018-19 sezonun en az gol yiyen takımı yapmayı başardı.

Gianluigi Buffon kimdir?

Juventus formasıyla efsaneleşen Gianluigi Buffon, 28 Ocak 1978 tarihinde İtalya'nın Carrara şehrinde dünyaya geldi.

Parma altyapısında yetişen başarılı eldiven daha sonra Juventus'a transfer olarak burada 17 sene boyunca aralıksız olarak forma giydi ve kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Buffon'un Parma günlerinden bir kare.
Buffon'un Parma günlerinden bir kare.

Futbol otoritelerine göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kalecileri arasında gösterilen Buffon, İtalya Milli Takmı ile dünya şampiyonluğu da olmak üzere pek çok başarı elde etti.

  • Buffon ayrıca, UEFA Yılın Futbolcusu Ödülü'nü kazanan ilk ve tek kaleci olmuştur. Buffon bu ödüle, 2003 yılında layık görülmüştür. Ballon d'Or ödülüne de aday gösterilen Buffon, bu ödülü kazanma başarısı gösteremedi.

Siyah-beyazlı formayla özdeşleşen başarılı eldiven, sezon başında Fransız ekibi Paris Saint-Germain'e transfer olarak kariyerinde yeni bir meydan okuma gösterdi.