Tüm önyargılara karşı ayakta dimdik durup inancından taviz vermeyen Ibtihaj Muhammad

Brezilya'da gerçekleştirilen oyunlarda en dikkat çeken isim, ABD'nin başörtülü eskrim sporcusu Ibtihaj Muhammed'di.

İnsanları dil, din ya da cinsiyetine göre sınıflandırmak yapılabilecek en büyük haksızlıklardan biridir. Özellikle Müslüman kadınların başörtüsüyle spor yapmaları uzun yıllar boyunca eleştirildi, tartışıldı. Ancak bu algı zamanla değişmeye başladı. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yer alan birçok Müslüman kadın sporcu, dinin gerektirdiği gibi örtünerek yarışlara çıktı. Brezilya'da gerçekleştirilen oyunlarda en dikkat çeken isimse ABD'li eskrim sporcusu Ibtihaj Muhammed'di.

ABD için bir ilk

                                    Amerika'nın eskrim branşında yarışan ilk Müslüman başörtülü kadın sporcusu olma unvanının sahibi olan Ibtihaj Muhammed, 4 Aralık 1985'te dünyaya geldi.
ABD için bir ilk Amerika'nın eskrim branşında yarışan ilk Müslüman başörtülü kadın sporcusu olma unvanının sahibi olan Ibtihaj Muhammed, 4 Aralık 1985'te dünyaya geldi.
Olimpiyat tarihine geçti

                                    Çocukluğundan itibaren sporla iç içe büyüyen Ibtihaj Muhammed, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılarak başörtülü ilk Müslüman eskrimci olarak tarihe geçti.
Olimpiyat tarihine geçti Çocukluğundan itibaren sporla iç içe büyüyen Ibtihaj Muhammed, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılarak başörtülü ilk Müslüman eskrimci olarak tarihe geçti.
Madalya kazandı

                                    Ibtihaj Muhammed, ABD Kadın eskrim takımıyla Rio'da bronz madalya kazandı.<o:p></o:p>
Madalya kazandı Ibtihaj Muhammed, ABD Kadın eskrim takımıyla Rio'da bronz madalya kazandı.<o:p></o:p>
Genç kızları cesaretlendiriyor

                                    30 yaşındaki sporcunun elde ettiği başarı, başörtüsü takan Müslüman genç kızları spor yapabilecekleri yönünde teşvik etmeye başladı.
Genç kızları cesaretlendiriyor 30 yaşındaki sporcunun elde ettiği başarı, başörtüsü takan Müslüman genç kızları spor yapabilecekleri yönünde teşvik etmeye başladı.
Örnek oluyor

                                    Yetenekli sporcu “Spor yapmak için dil, din, cinsiyet ayrımı yapılamaz. Benim gibi Müslüman olan genç kızlar da yetenekleri doğrultusunda spor yapabilirler. Bu konuda kendinizi kötü hissetmenize gerek yok” dedi.
Örnek oluyor Yetenekli sporcu “Spor yapmak için dil, din, cinsiyet ayrımı yapılamaz. Benim gibi Müslüman olan genç kızlar da yetenekleri doğrultusunda spor yapabilirler. Bu konuda kendinizi kötü hissetmenize gerek yok” dedi.
Obama’ya ders verdi

                                    ABD'de dikkat çeken sporcular arasında yer alan Ibtihaj Muhammed, Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'ya eskrim dersi vermişti.
Obama’ya ders verdi ABD'de dikkat çeken sporcular arasında yer alan Ibtihaj Muhammed, Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'ya eskrim dersi vermişti.