Türkiye 2020/2021 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne kaç takım gönderecek?

Türkiye ülke sıralamasında 11. sırada bulunuyor.
Türkiye ülke sıralamasında 11. sırada bulunuyor.

Avrupa’da ülkemizi temsil eden takımların kötü gidişatları sürüyor. Özellikle bu hafta Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde aldığımız sonuçlar ülke puanı olarak bizi geriye götürmeye devam ediyor. Bu hafta oynanan mücadelelerde Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor sahadan mağlubiyet ile ayrılırken, tek güzel haber Başakşehir’den geldi. Medipol Başakşehir deplasmanda Alman ekibi Borussia Mönchengladbach’ı Crivelli’nin 90. dakikada attığı golle mağlup ederek ülke puanına katkı sağladı.

Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında ilk 10 sırada yer aldığı sürece Şampiyonlar Ligi'ne bir takımını direkt olarak, bir takımını da elemelerle turnuvaya gönderebilecek.

Son beş sezonda toplanan puanlara göre yapılan sıralamada Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak iki takım göndermesi için ise sıralamada ilk altıya girmesi gerekiyor.

Türkiye, Avrupa Kupaları'nda 2019-20 sezonundaki haftanın ardından 11. sıraya geriledi ve yerini Ukrayna'ya kaybetti.

Avusturya'nın 2 temsilcisi var

Başakşehir hem aldığı galibiyet ile önemli bir katkı sağladı hem de lider ve seribaşı olarak gireceği kura sonrası Şubat 2020'de tur atlama imkanı yakaladı.

Ülke puanı sıralamasında 11. basamakta bulunan Türkiye'nin 32.800 puanı var. En önemli rakibimiz Avusturya ise 32.125 puan yaptı. Avusturya'nın iki takımı Salzburg ve LASK Linz yoluna devam ediyor. İki takım da seri başı oldu.

Ukrayna ise 33.500 puana sahip ve sadece Shakhtar Donetsk yoluna devam ediyor. Ukrayna ekibi UEFA Avrupa Ligi'nde seri başı olamadı ve Başakşehir ile eşleşebilir.

Eğer böyle bir eşleşme olur ve Başakşehir tur atlarsa önemli bir avantaj sağlayabiliriz.