Türkiye-İzlanda arasındaki gerilimin gölgesinde 2-1'lik yenilgi

İzlanda Türkiye maçından bir kare
İzlanda Türkiye maçından bir kare

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda yer alan İzlanda ile A Milli Futbol Takımı, tüm olumsuzluklara rağmen dün akşam Laugardalsvöllur Stadı’nda karşılaştı.Türkiye-İzlanda arasındaki havalimanı geriliminin gölgesinde gerçekleşen karşılaşmanın 2-1'lik sonucu taraftarları derinden etkiledi.Maç sonucu Milli Takım direktörü Şenol Güneş'in "Fransa'yı değil de İzlanda'yı yenseydik daha iyi olurdu" açıklaması geceye damga vurdu.

İzlanda ile Türkiye arasındaki 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu dördüncü maçını, ev sahibi takım 2-1 kazandı.

Konya'dan özel uçakla Keflavik Havalimanı'na giden A Milli Takım kafilesi, ülkeye girişleri sırasında yaklaşık 3 saat pasaport kontrolünde bekletilmesinin ardından Röportaj yaparken, bir kişi Kaptan Emre Belözoğlu'na mikrofon gibi tuvalet fırçası uzatması iki ülke arasında daha maç oynanmadan gerilime neden olmuştu.Olumsuzluklar gölgesinde sahaya kazanma hırsıyla çıkan Milli Takım maalesef 2-1'lik yenilgi ile taraftarları üzdü.

İzlanda-Türkiye maçında görüntülenen Teknik Direktör Şenol Güneş
İzlanda-Türkiye maçında görüntülenen Teknik Direktör Şenol Güneş


"Fransa'yı değil de İzlanda'yı yenseydik daha iyi olurdu"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, ay yıldızlı ekibin 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda İzlanda'ya 2-1 yenildiği maçta tüm oyuncularının galibiyet için elinden geleni yaptığını, kaybettikleri için üzgün olduğunu söyleyerek, "Dokuzar puana sahip Fransa, İzlanda ve Türkiye arasında yarışın süreceğinin altını çizerek "Bu bir maraton. Grupta Fransa, İzlanda ve Türkiye yarışta olacak gibi görülüyor. Fransa daima favori, dolayısıyla rakibimiz İzlanda. Tersi bir sonuç olsaydı Fransa'yı değil de İzlanda'yı yenseydik daha iyi olurdu. Fikstür elimizde değil, Fransa'dan sonra burada oynadık. Bu şartlara rağmen 30 dakikadan sonra geçen sürede tüm oyuncular gayretliydi. Son bölümde oyuncuların temposu düşmeye başladı, ofansta gole ihtiyacımız vardı. Rakip de aldığı puanla yarışa ortak oldu. Beraberlik ya da galibiyet lehimize olacaktı" dedi.

  • Ne olmuştu?

    A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile yarın yapacağı maç için İzlanda'ya gitti.Konya'dan özel uçakla Keflavik Havalimanı'na giden milli takım kafilesi, ülkeye girişleri sırasında yaklaşık 3 saat pasaport kontrolünde bekletildi. Milli oyuncuların özel eşyalarının detaylı arandığı ve uzun süre pasaport kontrolünde tutulduğu öğrenildi. Milli futbolcular Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz, havalimanı çıkışında yaşananlara tepki göstermek için röportaj yaparken, bir kişi Kaptan Belözoğlu'na mikrofon gibi tuvalet fırçası uzatmıştı.

Averajı Fransa'ya kaptırdık

Elemelerdeki ilk üç maçında Arnavutluk, Moldova ve Fransa'yı yenen ay-yıldızlı takım, İzlanda karşısından sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. İlk yenilgisi sonucunda grupta 9 puanda kalan A Milli Takım liderliği averajla Fransa'ya kaptırdı. Aynı puana sahip İzlanda ise 3. sırada yer aldı.

Türkiye-Fransa maçının ardından futbolcuların galibiyet sevinci
Türkiye-Fransa maçının ardından futbolcuların galibiyet sevinci


Kalemizde ilk golü gördük

A Milli Futbol Takımı, Şenol Güneş'in ikinci dönemindeki 6. maçında ilk yenilgisini yaşadı. Türkiye, bu maça kadar Güneş yönetiminde bu yıl oynadığı 3'ü resmi, 2'si özel 5 maçta yenilgi yüzü görmemişti. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda ilk 3 maçında gol yemeyen Türkiye, İzlanda deplasmanında kalesindeki ilk golleri gördü.

Dorukhan Toköz ilk golünü attı

Ay-yıldızlı ekibin genç futbolcusu Dorukhan Toköz, İzlanda ile oynanan karşılaşmada A Milli Takım forması ile ilk golünü attı. Mücadelenin 40. dakikasında yaptığı kafa vuruşuyla skoru milli takımın tek golünü attı.

Ay-yıldızlı ekip ile 5. maçına çıkan 23 yaşındaki futbolcu ilk kez gol sevinci yaşadı.