UEFA, Galatasaray'ın faturasını kesti!

​UEFA, Galatasaray'ın faturasını kesti!
​UEFA, Galatasaray'ın faturasını kesti!

Galatasaray ile UEFA arasında yapılan 4 yıllık anlaşmanın detayları ortaya çıktı.

Aylardır süren UEFA-Galatasaray görüşmesi sonuçunda taraflar arasında 4 yıllık bir anlaşma yapıldı. 4 yıllık süreyi kapsayacak anlaşmanın detayları Fanatik Gazetesi'nde yer aldı.

İşte detaylar;

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi için vereceği listeye 25 yerine 21 oyuncu yazabilecek. 2016’da Dursun Özbek döneminde yapılan anlaşmaya uyulmaması nedeniyle Sarı- Kırmızılılar, 6 milyon Euro ceza ödeyecek. Ancak bu paranın büyük bölümü, ileri tarihte Devler Ligi gelirlerinden kesilecek. Transferde Cim Bom, oyuncu satışından elde ettiği gelir kadar harcama yapabilecek. Yani bonservisli futbolcu alınması için Galatasaray’ın eldeki yıldızlardan biri veya bir kaçını satması geekiyor.

Tarihte bir ilk yaşandı

UEFA anlaşmasındaki diğer ana madde ise; 1. yıl 20 milyon Euro, 2. yıl 10 milyon Euro, 3. yıl sıfır zarar. 4. yıl da 10 milyon Euro kar şartı. Başkan Mustafa Cengiz, anlaşmayı imzalayacaklarını belirtirken, UEFA’nın tarihinde ilk kez bir kulübe iki kez üst üste anlaşma önerdiğine dikkat çekti.

Yol haritası çizildi

Mustafa Cengiz ve ekibi yol haritasını çizdi.
Mustafa Cengiz ve ekibi yol haritasını çizdi.

UEFA ile imzalanacak 4 yıllık anlaşma çerçevesinde Galatasaray Yönetimi, transferde yol haritasını çizdi. Buna göre öncelik bonservisi elinde futbolculara verilecek. Aynı zamanda pek çok transferde kiralama formülü devreye sokulacak. Belhanda, Feghouli, Rodrigues gibi isimlere gelebilecek tekliflerin de değerlendirileceği öğrenildi. Maaş bütçesini 60 milyon Euro’nun altında tutmayı hedefleyen yönetim, kadroya katılacak yerli oyuncularla TL üzerinde sözleşme yapacak. Eren Derdiyok (2 milyon 150 bin Euro), Tolga Ciğerci (2 milyon Euro), Tarık Çamdal (1.5 milyon Euro) gibi mukavelesi devam eden isimlerle yolların ayrılması hedefleniyor. Hem mukavelesi bitenler, hem de kadroda yapılacak temizlikle birlikte maaş bütçesi rahatlatılacak.