Ümit Öztürk, Mete Kalkavan'ın olay tepkisinin perde arkasını anlattı

Ümit Öztürk, Vagner Love ile bir önceki pozisyonu ve ve verilen sarı kartı konuşuyor.
Ümit Öztürk, Vagner Love ile bir önceki pozisyonu ve ve verilen sarı kartı konuşuyor.

Atiker Konyaspor - Beşiktaş maçının hakemi Ümit Öztürk, VAR hakemi Mete Kalkavan'ın mücadelenin önüne geçen tepkisine açıklık getirdi. Ümit Öztürk, tüm hakemlerin aynı anda konuşması sebebiyle sağlıklı iletişim kurulamadığını ve Mete Kalkavan’ın da diğer hakemlere susmaları için çıkıştığını ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Atiker Konyaspor ile Beşiktaş arasında oynana ve 2-2 sona eren mücadeleyi yöneten Ümit Öztürk,Mete Kalkavan’ın VAR odasındaki tartışmalı görüntüsüyle damga vurduğu geceyi anlattı.

Fanatik Gazetesi'ne verdiği röportajda, söz konusu pozisyonda Mete Kalkavan’ın Beşiktaş aleyhine verilen penaltı kararına tepki göstermediğini söyleyen Ümit Öztürk, tüm hakemlerin aynı anda konuşması sebebiyle sağlıklı iletişim kurulamadığını ve Mete Kalkavan’ın da diğer hakemlere susmaları için çıkıştığını ifade etti.

METE KALKAVAN O HAREKETİ NEDEN YAPTI?

  • Hiçbir hakem ayağına sıkmaz. VAR olsun diğer konuşmalar olsun hepsi görüntülü ve ses kayıtlı. Mete hocanın VAR odasında tepki gösterdiği görüntüsünün sebebini söyleyeyim. Ben o esnada ekrana bakıyorum. Diğer hakemler de bir şeyler deyince Mete hoca, ‘Yahu bir susun da Ümit ile konuşuyorum’ dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, orta hakem Ümit Öztürk'ün kararlarını dördüncü hakeme şikayet ediyor.
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, orta hakem Ümit Öztürk'ün kararlarını dördüncü hakeme şikayet ediyor.

"PEPE BANA TEŞEKKÜR ETTİ"

  • Pepe, futbol kariyerinde en üst düzeyde oynamış oyuncu. Maçın ardından soyunma odasına gelip bana teşekkür etti. Gökhan Gönül çok yardımcı oldu Allah razı olsun. Benim için üst düzey maç oldu. Böyle futbol güzel olunca benim gibi her hakem zevk alır. Biraz sertlik oldu 12 sarı ve 1 kırmızı kart çıkardım.

"UĞUR’UN KOLU, MEDEL’İN OMZUNDAYDI"

  • Gary Medel’in ikinci yarıda Uğur Demirok’u düşürmesinin ardından penaltı kararı verdim. Uğur uzun boylu olduğundan kolu Medel’in omuzunda. Biraz tahrik etti ama Medel onu çekti. VAR’a baktım ve doğru karar verdiğimi teyit ettim.

Beşiktaş forması giyen Vagner Love kalkan ofsayt bayrağına tepki gösteriyor.
Beşiktaş forması giyen Vagner Love kalkan ofsayt bayrağına tepki gösteriyor.

"LJAJIC’IN POZİSYONUNU İYİ FARK ETTİM"

  • Adem Ljajic’i tartışılan pozisyonda çok iyi gördüm. Maçtaki pozisyon sırasında Konyasporlu futbolcu Volkan Fındıklı, Ljajic’in ayak üstüne basıyor. Bilek veya daha yukarı bassa direkt oyundan atacaktım. Ama kötü ve gereksiz fauldü.

"OFSAYTI GÖRDÜM AMA…"

  • Ofsayt pozisyonu için de şunu söylemem gerekir. O pozisyon, Konyaspor’un penaltı dakikasında değildi. Daha önceydi. Ofsayt olduğunu gördüm ancak top dışarı çıktığından aut ile devam ettirdik.