Ümit Öztürk'ün raporu ortaya çıktı

Ümit Öztürk, oyuncuları yanına gelmemeleri konusunda uyarıyor.
Ümit Öztürk, oyuncuları yanına gelmemeleri konusunda uyarıyor.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçının önüne geçen hakem Ümit Öztürk'ün müsabaka raporu ortaya çıktı. Öztürk'ün tartışmalı pozisyonlar hakkındaki görüşleri Trabzonsporlu taraftarların tepkisini çekti.

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray’ın Trabzonspor’u 3-1 mağlup ettiği maçta bordo mavili takım aleyhine verdiği tartışmalı kararlarla geceye damga vuran hakem Ümit Öztürk’ün müsabaka raporu ortaya çıktı.

Sporx’te yer alan habere göre; Ümit Öztürk, Galatasaray forması giyen Yuto Nagatomo’nun ettiği küfrü gürültü sebebiyle duymadığını öne sürdü. Öztürk ayrıca, Marcao ile Ekuban arasında yaşanan pozisyonda bordo mavili oyuncunun ayağının üzerine değil de yanına basıldığı gerekçesiyle penaltı vermediğini savundu.

Ümit Öztürk son olarak Mbaye Diagne’yi neden ikinci sarıdan kırmızı kartla atmadığı konusuna ise benzer bir pozisyonda Trabzonsporlu oyuncuya da kart vermemiş olmasını gerekçe gösterdi.

  • Ümit Öztürk'ün Galatasaray - Trabzonspor maçı raporu
  • * Galatasaray - Trabzonspor maçının olaylı hakem Ümit Öztürk, MHK ile yaptığı görüşmede Nagamoto'nun ifadeleriyle ilgili soruya "Çok gürültülüydü ve duymadım" cevabını verdi.
  • * Ümit Öztürk, MHK ile yaptığı değerlendirmede; tartışılan penaltı pozisyonu için; "Marcao - Ekuban'ın pozisyonunda ayağının üzerine değil, kenarına bir temas gördüm, yapılan temas penaltı için yeterli değil." savunmasını yaptı.
  • * Bu arada MHK yetkilileri, Diagne'nin arkadan yaptığı müdahaleye sarı kart verilmemesi konusunda da hakemin, benzer pozisyonda maçın ilk yarısında Trabzonsporlu bir futbolcuya da kart değerlendirmemesi yapmamasına dikkat çektıler.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

📸 #Günaydın

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()