Ümraniyespor, Barcelona ile oynamak istiyor

Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek.
Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek.

Kırmızı-beyazlı takımın teknik direktörü Ahmet Taşyürek yaptığı açıklamada, "Bu sezon Süper Lig'e çıkalım ve orada da kupa kazandığımızda karşımızda Barcelona'yı görebiliriz. Bana bu hedef samimiyetle söylendi ve artık çok uzak değil" ifadelerini kullandı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'nin ardından Trabzonspor'u da eleyerek yarı finale yükselen Spor Toto 1. Lig ekibi Ümraniyespor'da teknik direktör Ahmet Taşyürek, takımın hedefinin bir gün Barcelona ile oynamak olduğunu söyledi.

Amatör ligdeyken Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın kulübe büyük hedefler koyduğunu aktaran Taşyürek, şunları kaydetti:

  • Belediye Başkanı Hasan Can, Kulüp Başkanımız Recep Yoğurtçu ve benimle ilk kez bir araya geldiğinde bana 'Bu takım Barcelona ile oynayacak' dedi. Belediye başkanımız amatör kümedeyken, tesislerimiz atıl haldeyken, kulübü oluşturup derme çatıyı yaparken bunları söyledi. O günden itibaren bu ifadeyi kullanıyor. Aslında hedef koymak ve çalışmak için bu, bana emsal oldu. Hani 'Ne Barcelona'sı canım!' diyebilirsiniz. Bu sezon Süper Lig'e çıkalım ve orada da kupa kazandığımızda karşımızda Barcelona'yı görebiliriz. Bana bu hedef samimiyetle söylendi ve artık çok uzak değil.

"Kupa neden olmasın"

Ahmet Taşyürek, büyük camiaları ve bütçeleri geçerek yarı finale yükseldiklerini belirtti.

Türkiye Kupası'nın önceden hayal olduğunu ifade eden Taşyürek, şu değerlendirmede bulundu:

  • Önce Fenerbahçe daha sonra Trabzonspor... İşin gerçeği dört takım kaldı. Kupa üç maç oynadıktan ulaşabileceğimiz bir noktada. Bu saatten sonra 'kupayı kazanmanın hesabını yapmıyoruz' dersek kendimizle çelişiriz. Yıllar önce alt ligdeyken MKE Ankaragücü kupayı kazanmış. Yakın zamanda da Çaykur Rizespor son dörde kalmayı başarmış. Hatta takım kaptanımız Merthan Açıl'ın da attığı golle Rizespor yarı finale kalmış. Çok büyük camiaları, çok büyük bütçeleri geçerek bu konuma geldik. Yarı finalde Kasımpaşa-Akhisarspor eşleşmesinin galibiyle oynayacağız. Kupa neden olmasın.