Vagner Love'u diğerlerinden farklı kılan 4 özellik

Vagner Love'u diğerlerinden farklı kılan 4 özellik
Vagner Love'u diğerlerinden farklı kılan 4 özellik

Cenk Tosun'un takımdan ayrılışının ardından forvet için arayışa giren Beşiktaş, dün itibariyle Vagner Love transferinde mutlu sona ulaştı. Sambacının Beşiktaş'a transferinin açıklanmasının ardından Beşiktaş'a ne derece katkı ve uyum sağlayabileceği tartışılmaya başlandı. Vagner Love hakkındaki soru işaretlerini, GZT Spor Servisi olarak ele aldık ve sambacıyı farklı kılan yanlarını anlatmaya ve Beşiktaş'a sağlayacağı katkılar hakkında ipuçları vermeye çalıştık.

Cenk Tosun'un bonuslarıyla beraber 28 milyon avroluk rekor bir bedelle Everton'a transfer olmasının ardından, Beşiktaş ileri uçta Negredo'nun eline kaldı. Bu durum siyah-beyazlı camianın içine pek sinmezken, yönetim hem İspanyol golcüye alternatif olabilecek hem de Cenk Tosun'un eksikliğini giderecek bir transfer yapmak için kolları sıvadı.

Yönetimin ajandasında Avrupa'dan Islam Slimani, Chicharito ve Daniel Sturridge gibi isimler öne çıkarken, Süper Lig'den ise Samuel Eto'o ile Vagner Love gibi tecrübeli isimler bulunuyordu. Transfer döneminde Avrupa'daki isimler için nabız yoklayan siyah-beyazlılar, ara transferin zorlu şartlarından dolayı belirlenen isimler üzerinde sonuç alamayınca rotayı iç piyasaya çevirdi.

Daha önce de belirttiğimiz gibi Süper Lig'den iki isimle ilgilenen Beşiktaş, Eto'o'nun 36 yaşında olması ve geçmişte oyuncuyu transfer etmek isterken yaşadığı sorun nedeniyle bu isimden de vazgeçti.

Gelişen tüm bu şartların neticesinde ibre sadece tek bir ismi, geçen sezonun Süper Lig'de gol kralı Vagner Love'u gösteriyordu. Böyle olunca yönetim Brezilyalı yıldız için Aytemiz Alanyaspor yönetimi ile sıkı bir pazarlığın içine girdi. Pazarlık bir süre takas+para üzerinden sürerken, Beşiktaş bu yöntemden hiçbir sonuç alamadı. Siyah-beyazlılar son çare olarak fiyatı arttırdı ve Brezilyalı oyuncuyu renklerine bağlamayı başardı.

Beşiktaş, dün Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamayla da bu transferi resmileştirdi. Yapılan açıklamada 33 yaşındaki oyuncuyla 2019-2020 sezonunun sonuna kadar anlaşmaya varıldığı belirtildi.

CSKA Moskova'da çıkışını gerçekleştiren Brezilyalı forvet, kariyerindeki en önemli başarıları da burada elde etti. Rus ekibinde adını tüm dünyaya duyuran Love, CSKA Moskova ile UEFA Kupasını da kaldırırken, bu başarı onu bir Brezilyalı için çağrılması oldukça zor olan Milli Takım'a taşıyacaktı.

Love'un, dar alanlardaki etkinliği, kıvrak yapısı ve her türlü defans oyuncusunu ekarte edebilecek kabiliyeti, her seferinde adının Avrupa'nın büyük kulüpleriyle anılmasını sağlasa da sambacı bir türlü o patlamayı gösteremedi. Ancak gittiği her takımda yetenekleriyle kendisinden bahsettirmeyi başardı.

O zaman Brezilyalı yıldızın en önemli özelliklerini, Beşiktaş'a yapabileceği katkıları konuşmanın vakti geldi.

İşte Brezilyalı yıldızı sahada farklı kılan özelliklerini, onunla Alanyaspor'da birlikte çalışan Fevzi Layiç'in ağzından dinleyelim:

"KAFAYA DEĞİL AYAĞA"

                                    
                                    “Türkiye’de kafayla attığı gol sayısı yalnızca 2. Şenol hoca elbette onu nasıl kullanacağını iyi bilir. Ancak Vagner kenar ortalar yerine ayağına top isteyen bir isim. Üretkenliği de o zaman ortaya çıkıyor. Vagner’in sezon sonuna kadar ligde Beşiktaş formasıyla 10 golün üzerine çıkabileceğine inanıyorum."
"KAFAYA DEĞİL AYAĞA" “Türkiye’de kafayla attığı gol sayısı yalnızca 2. Şenol hoca elbette onu nasıl kullanacağını iyi bilir. Ancak Vagner kenar ortalar yerine ayağına top isteyen bir isim. Üretkenliği de o zaman ortaya çıkıyor. Vagner’in sezon sonuna kadar ligde Beşiktaş formasıyla 10 golün üzerine çıkabileceğine inanıyorum."
"BAYERN MÜNİH'E GOL ATARSA ŞAŞIRMAM"

                                    
                                    “Türkiye’de Beşiktaş oyunu domine ediyor ve rakipler kapandığı için kenarlardan ortalarla mecburen pozisyon arıyor. Ama özellikle Bayern Münih gibi çok güçlü rakiplere karşı plan mecburen değişir. Eğer Vagner oynarsa gol atabilir ve hiç şaşırmam. Çünkü geniş alanda etkili ve yakaladığını gol yapacak kalitede bir oyuncu.”
"BAYERN MÜNİH'E GOL ATARSA ŞAŞIRMAM" “Türkiye’de Beşiktaş oyunu domine ediyor ve rakipler kapandığı için kenarlardan ortalarla mecburen pozisyon arıyor. Ama özellikle Bayern Münih gibi çok güçlü rakiplere karşı plan mecburen değişir. Eğer Vagner oynarsa gol atabilir ve hiç şaşırmam. Çünkü geniş alanda etkili ve yakaladığını gol yapacak kalitede bir oyuncu.”
"OYUNU DEĞİŞTİRİR"

                                    “Beşiktaş kanatları çok kullanan bir takım. Cenk ve Negredo bu oyunda çok ön plana çıktı. Ancak Beşiktaş’ın bu oyunu oynaması, oyun anlamında bir eksiklikten kaynaklanıyor. Çünkü Beşiktaş’ta göbekten yapılan hücumlarda kilidi açacak, bireysel yeteneğini kullanacak bir oyuncu yoktu. Artık var. Zaten attığı gollere bakılırsa Vagner bu eksikliği giderecek en iyi isim."
"OYUNU DEĞİŞTİRİR" “Beşiktaş kanatları çok kullanan bir takım. Cenk ve Negredo bu oyunda çok ön plana çıktı. Ancak Beşiktaş’ın bu oyunu oynaması, oyun anlamında bir eksiklikten kaynaklanıyor. Çünkü Beşiktaş’ta göbekten yapılan hücumlarda kilidi açacak, bireysel yeteneğini kullanacak bir oyuncu yoktu. Artık var. Zaten attığı gollere bakılırsa Vagner bu eksikliği giderecek en iyi isim."
BEŞİKTAŞ'A UYUMUNA GELİNCE...
BEŞİKTAŞ'A UYUMUNA GELİNCE...
EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ: ANİDEN HIZLANIP DURABİLME

                                    
                                    “Türkiye’de ekarte edemeyeceği defans oyuncusu yok. 5-10 metre içinde herkesi düşürebilir oyundan. Her iki ayağını kullanabiliyor. Rıdvan Dilmen’in en önemli özelliği onda daha yüksek. Çok iyi hızlanıp durma özelliğine sahip."
EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ: ANİDEN HIZLANIP DURABİLME “Türkiye’de ekarte edemeyeceği defans oyuncusu yok. 5-10 metre içinde herkesi düşürebilir oyundan. Her iki ayağını kullanabiliyor. Rıdvan Dilmen’in en önemli özelliği onda daha yüksek. Çok iyi hızlanıp durma özelliğine sahip."
"TAKIMIN HUZURUNU KAÇIRMAZ"

                                    “Arkadaşlarıyla hiçbir sıkıntı yaşamadı takım içerisinde. Bu tip oyuncular, diğer oyuncularla zaten çok fazla diyaloğa girmedikleri için problem yaşamazlar. Futbolculuk dönemimde de hocalık dönemimde de bugüne kadar gördüğüm en yetenekli oyuncu.”
"TAKIMIN HUZURUNU KAÇIRMAZ" “Arkadaşlarıyla hiçbir sıkıntı yaşamadı takım içerisinde. Bu tip oyuncular, diğer oyuncularla zaten çok fazla diyaloğa girmedikleri için problem yaşamazlar. Futbolculuk dönemimde de hocalık dönemimde de bugüne kadar gördüğüm en yetenekli oyuncu.”
"TOPSUZ İDMANI SEVMEZ"

                                    “Vagner yapı olarak, karakter olarak çok dışa dönük biri değil. İşini yapan, idmanını yapan ailesiyle beraber olan bir futbolcu. İdman performansında ise Brezilyalılar’ın klasiğidir. İdmanı çok sevmezler. Daha doğrusu topsuz idmanı çok sevmezler. Vagner de biraz böyle."
"TOPSUZ İDMANI SEVMEZ" “Vagner yapı olarak, karakter olarak çok dışa dönük biri değil. İşini yapan, idmanını yapan ailesiyle beraber olan bir futbolcu. İdman performansında ise Brezilyalılar’ın klasiğidir. İdmanı çok sevmezler. Daha doğrusu topsuz idmanı çok sevmezler. Vagner de biraz böyle."
"ÖZEL HAYATI ÇOK DÜZGÜN"

                                    “Bir sene beraber çalıştık. Kariyerimde gördüğüm en yetenekli oyuncu. Türkiye’de 5-10 metre içinde her defansı oyundan düşürebilir. Beşiktaş’ın göbekten hücum etme sorununu çözer ve 10 golün üstüne çıkar. Özel yaşantısı da çok düzgün"
"ÖZEL HAYATI ÇOK DÜZGÜN" “Bir sene beraber çalıştık. Kariyerimde gördüğüm en yetenekli oyuncu. Türkiye’de 5-10 metre içinde her defansı oyundan düşürebilir. Beşiktaş’ın göbekten hücum etme sorununu çözer ve 10 golün üstüne çıkar. Özel yaşantısı da çok düzgün"