Vodafone Park'ta kırmızı gece!

Vodafone Park'ta kırmızı gece!
Vodafone Park'ta kırmızı gece!

Siyah beyazlı takım, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılaşma 2-2 berabere biterken, Fenerbahçe avantajlı bir skorla Vodafone Park'tan ayrıldı. Derbiye damga vuran olay ise 3 kırmızı kartın çıkmasıydı.

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe'yi ağırladı. 5 gün içinde bir kez daha karşı karşıya gelen takımlar, bu sefer birbirlerine diş geçiremedi. Kırmızı kartların havada uçuştuğu karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.

Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşması için büyük avantaj elde etti.

Vodafone Park'ta oynanan derbide Beşiktaş, 14. dakikada Alvaro Negredo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole 3 dakika sonra Roberto Soldado'yla karşılık veren sarı-lacivertliler, 44. dakikadaAlper Potuk'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Eksik kalan Fenerbahçe, 45+2. dakikada Şener Özbayraklı'nın golüyle soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Gergin geçen ikinci yarıda Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fenerbahçe de Volkan Demirel'in 76. dakikada gördüğü kırmızı kartla 9 kişi kaldı ve Beşiktaş, 82. dakikadaHasan Ali Kaldırım'ın kendi kalesine attığı golle skora 2-2'lik eşitlik getirdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımlar sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

Futboldan fazla çıkan kırmızı kartların gündem olduğu olaylı karşılaşmanın rövanşı ise, 17 Nisan'da oynanacak.

VODAFONE PARK'TA KIRMIZILAR HAVADA UÇUŞTU

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Vodafone Park'ta oynanan bir derbi maçı daha gergin tamamlandı.

İki takım Dolmabahçe'de Süper Lig ve Kupa olmak üzere 4. kez karşı karşıya gelirken, hakemler, her iki ekip oyuncularına toplam altı defa kırmızı kart gösterdi.

Beşiktaş, sarı-lacivertli rakibini Vodafone Park'ta ilk kez geçen sezon kupa mücadelesinde konuk etti. Bu karşılaşmada siyah-beyazlı takımda Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Robin van Persie'ye yaptığı hareket sonrası Dusko Tosic, kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakmıştı. Fenerbahçe, ikinci yarıda Van Persie'nin attığı golle kupa maçını 1-0 kazanmıştı.

Siyah-beyazlı takımın geçen sezon Vodafone Park'ta rakibiyle yaptığı lig maçı da gergin geçti. Fenerbahçe'de Josef de Souza ve Martin Skrtel, bu karşılaşmada gördükleri kırmızı kartlarla oyun dışı kalmıştı. 1-0 geride olan sarı-lacivertli ekip, buna rağmen uzatma dakikalarında bulduğu golle sahadan 1-1 berabere ayrılmasını bilmişti.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Dolmabahçe'de bu sezon oynanan Süper Lig mücadelesi ise sakin tamamlandı. Siyah-beyazlı takım, kırmızı kartın çıkmadığı bu karşılaşmada rakibine 3-1 üstünlük sağladı.

Siyah-beyazlı takım, Vodafone Park'ta kırmızı kartların havada uçuştuğu bir Fenerbahçe maçında daha istediğini alamadı. Kupa derbisinde ilk yarıda Alper Potuk, kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Maçın ikinci yarısında ise Beşiktaş'tan Ricardo Quaresma, aynı şekilde oyun dışı kaldı. Karşılaşmanın 76. dakikasında bu sefer Fenerbahçe'den Volkan Demirel, kırmızı kartla cezalandırıldı. Beşiktaş, kırmızı kartların çıktığı bu derbi maçında ise rakibiyle 2-2 berabere kaldı.

Bu arada iki takım arasında Vodafone Park'ta oynanan 4 derbi maçta hakemler toplam 20 sarı kart çıkardı.

FENERBAHÇE, VODAFONE PARK'I BOŞ GEÇMİYOR

Beşiktaş, yeni stadındaki Fenerbahçe maçlarında kalesini gole kapatamadı.

Siyah-beyazlı ekip, rakibiyle Vodafone Park'ta yaptığı 4 derbi maçta 5 gol yedi. Süper Lig'deki iki karşılaşmada kalesinde 2 gol gören Beşiktaş, 2 kupa mücadelesinde ise 3 gol yedi.

LENS BEKLENENİ VEREMEDİ

Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens, performansıyla bekleneni veremedi.

Kilolu haliyle dikkati çeken ve geçen sezonki hızından da uzak bir görüntü sergileyen Lens, özellikle takımının 2-1 geriye düştü pozisyon öncesi yakaladığı fırsatı değerlendiremedi.

Fenerbahçe'nin 44. dakikada 10 kişi kalmasının ardından ani atakta topu rakip ceza alanına kadar taşıyan siyah-beyazlı oyuncu, meşin yuvarlağa vurmakta ağır kalınca takımını önemli bir pozisyondan etti.

Lens, maçın ikinci yarısında yerini Ricardo Quaresma'ya bıraktı.

LİGDE GÜLDÜRDÜ, KUPADA AĞLATTI

Karşılaşmanın ikinci yarısında Lens'in yerine görev yapan Quaresma, sahada sadece 7 dakika kalabildi.

Süper Lig'deki derbi maçta Fenerbahçe'ye iki gol atan Quaresma, iki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginlik sırasında Fenerbahçe'den Josef de Souza'ya yaptığı hareket sonrası 52. dakikada kırmızı kart gördü.

Sinirlerine hakim olamayan Portekizli oyuncu, zorlukla sakinleştirebildi.

Beşiktaş'ta ayrıca ikinci yarıda Domagoj Vida'nın yerine Ryan Babel görev yaptı. Oğuzhan Özyakup ise iyileşmesinin ardından 80. dakikada Pepe'nin yerine oyuna dahil oldu.

FENERBAHÇE 10 KİŞİYKEN GOL BULDU

Beşiktaş, ilk yarıda rakibinin 10 kişi kalmasına rağmen kalesinde golü gördü.

Siyah-beyazlı takım, maçın 44. dakikasında Alper Potuk'un ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Beşiktaş, bu avantaja rağmen 45 2. dakikada Şener Özbayraklı'nın attığı golle 2-1 geriye düştü.

NEGREDO TAKIMA ISINIYOR

Siyah-beyazlı takımı 1-0 öne geçiren golü atan Alvaro Negredo, derbi maçlarındaki başarısını sürdürdü.

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında Galatasaray ile yaptığı maçta fileleri havalandıran İspanyol oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Fenerbahçe'ye karşı gol sevinci yaşadı.

Takımının yaptığı 3 derbi maçında 2 gol sevinci yaşayan Negredo, Süper Lig'deki Fenerbahçe mücadelesinde ise Ricardo Quaresma'nın attığı ikinci golün hazırlayıcısı olmuştu.

Ligde 5 golü bulunan siyah-beyazlı oyuncu, kupada ise 7. kez fileleri havalandırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir golü bulunan Negredo, Beşiktaş'ta 13 gole ulaştı.

9 KİŞİYLE YİNE KAYBETMEDİ

Fenerbahçe, geçen sezon olduğu gibi yine 9 kişi kaldığı Beşiktaş derbisini kaybetmedi.

Geçen sezon ligde Vodafone Park'ta oynanan derbide Fenerbahçe, 9 kişi kaldığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

Bu derbide de 9 kişi kalan sarı-lacivertliler, sahadan yine beraberlikle ayrıldı ve eksik kalmasına rağmen ikinci maç öncesinde avantajlı bir skorla mücadeleyi tamamladı.

SOLDADO'DAN DERBİ SİFTAHI

Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Soldado, sarı-lacivertli formayla ilk kez derbi maçta gol sevinci yaşadı.

Soldado'nun, bu sezon daha önce Spor Toto Süper Lig'de 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 golü bulunuyordu. Bu sezon sadece ligde Galatasaray karşısında derbi sınavına çıkan Soldado, kupada Beşiktaş'ı boş geçmedi.

Öte yandan Soldado, 2 ay sonra gol attı. İspanyol golcü, kupada 27 Aralık 2017'de oynanan İstanbulspor maçında fileleri iki kez havalandırmıştı.

ŞENER 2 YILLIK HASRETİ BİTİRDİ

Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Şener Özbayraklı, 2 yıl sonra gol sevinci yaşadı.

Son golünü 2015-2016 sezonunda 6 Mart 2016'da Süper Lig'de Akhisarspor'a atan Şener, derbide fileleri havalandırarak gol hasretini dindirdi.

MEHMET EKİCİ ASİSTLE GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe'de Mehmet Ekici'nin performansı göz doldurdu.

Sakatlığının ardından 3 ay sonra forma giyen Mehmet, Şener Özbayraklı'nın attığı golün pasını da vererek skora doğrudan etki yaptı.

Mehmet Ekici, 66. dakikada yerini Nabil Dirar'a bıraktı.

KUPADA 17 MAÇLIK SERİ

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı son 17 maçı da kaybetmedi.

Sarı-lacivertliler, kupadaki son yenilgisini 30 Kasım 2016'da sahasında Gençlerbirliği karşısında almıştı. Daha sonraki 17 maçta 12 galibiyet, 5 beraberlik yaşayan Fenerbahçe, geçen sezon Medipol Başakşehir ile yarı finalde iki maçta da yenişememiş ve penaltılar sonucu elenmişti.

KUPADA 7 YILLIK DEPLASMAN BAŞARISI

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda deplasmanda oynadığı maçlarda 7 yıldır yenilgi yüzü görmedi.

Deplasmanda yenilmezlik serisini derbide de sürdüren sarı-lacivertliler, son 7 yılda dış sahada oynadığı 25 kupa maçında 16 galibiyet, 9 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, kupadaki son deplasman yenilgisini 3 Ocak 2011'de Yeni Malatyaspor deplasmanında 2-1'lik sonuçla almıştı.

İLK YARINI DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 13. dakikada Gökhan Gönül’ün pasında topla buluşan Talisca’nın ceza yayı üzerinden yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.
  • 14. dakikada sol kanatta bulunan Talisca’nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Negredo, kaleci Volkan’ı çalımlayarak, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 1-0
  • 17. dakikada ceza sahası dışı sağ tarafında buluşan Mehmet Topal’ın uzun çapraz pasında ceza sahası içine hareketlenen Soldado’nun bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1
  • 36. dakikada Negredo’nun pasında ceza sahası dışı sol tarafında topla buluşan Caner’in plase vuruşunda meşin yuvarlak uzak direkten oyun alanına döndü.
  • 42. dakikada sol kanattan Caner’in ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Talisca’nın volesini kaleci Volkan çıkardı. Pozisyonun devamında ceza sahası içi sağ çaprazında bulunan Lens’i vuruşunda Skrtel’e çarpan top, kornere gitti.
  • 44. dakikada Alper’in Tolgay’a yaptığı hareket sonucunda karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, Alper’e sarı kart gösterdi. Müsabakada ikinci sarı kartını gören Alper, kırmızı kartla oyundan çıktı.
  • 45+2. dakikada ceza yayı üzerinde bulunan Mehmet Ekici’nin pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Şener’in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2

İKİNCİ YARINI DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 52. dakikada Quaresma’nın Josef de Souza’ya yaptığı hareket sonucunda hakem Fırat Aydınus, Quaresma’ya direkt kırmızı kart gösterdi.
  • 61. dakikada Medel’in ceza yayı üzerinden sert vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.
  • 64. dakikada Caner Erkin’in ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Negredo’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.
  • 74. dakikada Gökhan Gönül’ün sağ kanattan ortasında ön direkte topla buluşan Babel’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak uzak direğin yanından dışarı çıktı.
  • 76. dakikada pozisyon sonrasında hakeme itiraz eden Volkan, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
  • 82. dakikada Caner’in sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Talisca’nın rövaşatasında Hasan Ali’ye çarpan top ağlara gitti. 2-2
  • 88. dakikada Oğuzhan’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Babel’in vuruşunda defansa çarpan top kornere gitti.