WADA'dan Rusya'ya 4 yıl men cezası

2018 Kış Olimpiyatları'na katılan Rusya
2018 Kış Olimpiyatları'na katılan Rusya

Rusya'nın, yıllardır bilinçli olarak sporcularının doping yapmasına yeşil ışık yaktığı ve test sonuçlarının negatif çıkması için manipülasyonda bulunduğu ortaya çıkmıştı. İsviçre'nin Lozan kentinde, Dünya Dopingle Mücadele Kurumu'nun yapmış olduğu toplantıda Rusya'nın 4 yıl boyunca tüm uluslararası spor müsabakalarından men edilmesine kararı verildi.

Dünya Dopingle Mücadele Kurumu (WADA) bugün İsviçre'nin Lozan kentinde yaptığı toplantıda, 12 üyenin kararıyla Rusya'nın 4 yıl boyunca tüm uluslararası spor müsabakalarından men edilmesine karar verdi.

Rusya'dan suçlamalara ret

Rusya'nın yıllardır bilinçli bir şekilde sporcularının doping yapmasına yeşil ışık yaktığı ve doping testlerinin sonuçlarının negatif çıkması için manipülasyonda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Rusya ise suçlamaları reddediyor.

Rusya EURO 2020'ye katılabilecek mi?

Rusya, 2020 Olimpiyatları ve 2022 Dünya Kupası'na kesin olarak katılamayacak; EURO 2020'ye katılım süreci ise CAS aşamasında belli olacak.

Temiz kağıdı alırlarsa olimpiyat bayrağıyla yarışabilecekler

67 Rus sporcunun, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmalarına izin verilmemişti. Bu sporcular arasında kadınlar sırıkla atlamada 2 kez olimpiyat şampiyonu olan Yelena Isinbayeva da vardı. Rus sporcular 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda sadece doping testinden geçerek "temiz kağıdı almaları" halinde Olimpiyat bayrağıyla yarışabilecek.