Yalancı Hoeness: Mesut Özil'e iftira atıldığını kanıtlayan 5 istatistik

Mesut Özil & Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Mesut Özil & Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Bayern Münih'in vergi kaçakçısı başkanı Uli Hoeness, ırkçı davranışlara maruz kaldığı için milli takımı bırakan Mesut Özil'e yönelik çirkin ve asılsız ithamlarının asılsız çıkmasının ardından rezil oldu.

Bundesliga ekibi Bayern Münih’in vergi kaçakçısı başkanı Uli Hoeness, Mesut Özil’in milli takımı bırakmasının ardından yaptığı küstah açıklamalarla hadsizliğini ve cahilliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Mesut Özil’in sansasyonel kararını, “Milli takım için iyi bir haber, hayalet gibi oynuyor. Mesut’un yıllardır milli takımda yeri yoktu zaten. Sahadaki son ikili mücadelesini 2014 yılında kazanmıştı. Sadece San Marino karşısında parladı. Şimdi Erdoğan’la çektirdiği fotoğrafın arkasına saklandı ve başkalarını suçluyor. İlk olarak kendini sorgulamadı” sözleriyle eleştiren Hoeness'in foyası ortaya çıktı.

Zonguldak'ta Mesut Özil Caddesi tabelasındaki fotoğraf değiştirildi.
Zonguldak'ta Mesut Özil Caddesi tabelasındaki fotoğraf değiştirildi.

Ulaşılan istatistikler, Uli Hoeness’in ithamlarının içinin boş olduğunu kanıtlar nitelikte. Hoeness’in hayalet yakıştırmasını yaptığı Mesut Özil, Almanya formasını giymeye başladığı 2009’dan bu yana takımın skora en fazla katkı veren oyuncusu konumunda. Milli takım forması altında 9 seneye 38 gol ve 23 asist sığdıran Mesut Özil, tam 61 gole doğrudan katkı yaptı.

Vergi kaçakçısı Uli Hoeness’in ipliğini pazara çıkaran bir başka istatistik ise yalnızca asist bazında ancak bu kez tüm milli oyuncuları kapsıyor. 2010 yılından günümüze, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda 8 asiste imza atan Özil, Belçikalı Eden Hazard’la birlikte bu iki turnuvada forma giyen tüm oyuncular arasında zirveye oturdu.

Mesut Özil’i 2014 yılından bu yana ikili mücadele kazanamamakla suçlayan Uli Hoeness, yine karavana attı. Başarılı oyuncu, aslında bu tarihten yana oynadığı maçlarda 20 top çaldı. Aynı dönemde Mesut Özil’in yerine süre bulan Mario Götze ise yalnızca 15 top çalabildi.

Uli Hoeness’in 2014 yılından itibaren sahada görmediğini iddia ettiği Mesut Özil tüm bunların yanı sıra o tarihten itibaren 4 yılda tam 3 kez Almanya’da yılın futbolcusu seçildi.

Hoeness'in en büyük gafı ise Mesut Özil'i küçümsemek adına San Marino'yu aşağıladığı cümlede gizli. Kaçakçı Hoeness, Mesut Özil'in yalnızca San Marino karşısında parladığını öne sürmüştü ancak gerçek şu ki; yıldız oyuncu, milli takım kariyerinde San Marino'ya karşı hiç forma giymedi.

Uli Hoeness, 2014 yılında vergi kaçakçılığı suçlamasıyla yargılandığı davada toplam 18,5 milyon avro vergi kaçırdığını itiraf etmişti. Söz konusu davada üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan Hoeness, cezasının yarısını tamamladıktan sonra şartlı olarak tahliye edilmişti.

Uli Hoeness
Uli Hoeness