Yeni Transfer: Murat Sağlam nasıl bir oyuncu?

Murat Sağlam, Kadıköy çimlerinde ilk pozunu verdi.
Murat Sağlam, Kadıköy çimlerinde ilk pozunu verdi.

Fenerbahçe, Wolfsburg II forması giyen 21 yaşındaki gurbetçi futbolcu Murat Sağlam ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Çok yönlü bir oyuncu olan Murat Sağlam, asıl mevki sağ bek olmasına rağmen 10 numara ve sol kanatta da oynayabiliyor.

Wolfsburg altyapısında 135 maça çıkan Murat Sağlam, 27 gol ve 23 asistlik performans sergiledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Almanya'nın Wolfsburg II takımında forma giyen 21 yaşındaki gurbetçi futbolcu Murat Sağlam'ı transfer etti.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Almanya ekibi Wolfsburg II'de forma giyen ve sözleşmesi sona ermekte olan Murat Sağlam ile 3+1 yıllık anlaşma sağladı. 21 yaşındaki oyuncuya sarı-lacivertli forma altında başarılar dileriz." denildi.

Murat Sağlam, Fenerbahçe formasıyla ilk pozunu böyle verdi.
Murat Sağlam, Fenerbahçe formasıyla ilk pozunu böyle verdi.
  • Fenerbahçe’nin Almanya ekibi VfL Wolfsburg II’den renklerine bağladığı Murat Sağlam, geçtiğimiz sezon çıktığı 27 maçta 6 gol 4 de asistle oynadı.

Geçtiğimiz sezon Almanya 4. Lig’de 25 maça çıkan Sağlam, forma giydiği maçlarda 6 gol 4 de asist yaptı. 2 maç da kupada mücadele eden Sağlam, dakika aldığı bu müsabakalarda skora katkı yapamadı.

Murat Sağlam kimdir?

10 Nisan 1998 Hamelm doğumlu olan Murat Sağlam 10 numara, sol kanat ve sağ bek oynayabiliyor.

Futbola Hameln-Land U17 takımında başlayan Murat Sağlam, 2015 yılında Wolfsburg'a transfer oldu. Wolfusburg 2'de yani Almanya 4. Ligi'nde 4 sezon oynayan 21 yaşındaki oyuncu aynı zamanda Türkiye U21 forması da giyiyordu.

21 yaşındaki oyuncu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nı gezdi.
21 yaşındaki oyuncu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nı gezdi.
  • Wolfsburg altyapısında 135 maça çıkan Murat Sağlam, 27 gol ve 23 asistlik performans sergiledi.

Murat Sağlam hangi mevkiide oynuyor?

Asıl mevkisi sağ bek olan 21 yaşındaki oyuncu, sol açık ve on numara pozisyonlarında da forma giyebiliyor. Türkiye U21 takımında da forma giyen gurbetçi oyuncu, ay-yıldızlıların 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemelerinde Kosova ile yaptığı maça ilk 11’de başlamış ve 90 dakika sahada kalmıştı.

Genç futbolcu, kendisini Fenerbahçe'ye bağlayan mukaveleyi imzalıyor.
Genç futbolcu, kendisini Fenerbahçe'ye bağlayan mukaveleyi imzalıyor.
  • Murat Sağlam'ın künyesi
  • Doğum tarihi: 10 Nisan 1998
  • Doğduğu il: Hameln / Almanya
  • Yaş: 21
  • Boyu: 1,75 m
  • Uyruğu: Türkiye - Almanya
  • Mevki: Defans - Sağ Bek
  • Ayak: Sağ ayak
  • Güncel piyasa değeri: 125 bin avro
  • Baş mevki: Sağ Bek
  • Yan mevki: On Numara - Sol Kanat

TRABZONSPOR'UN KAPISINDAN DÖNDÜ

21 yaşındaki genç futbolcu, Trabzonspor'la imza aşamasına gelmesine rağmen son dakikada çıkan pürüz sebebiyle bordo mavili formayı giyemedi. Sözleşme imzalamak için menajeriyle birlikte Trabzon'a uçan Sağlam, uzlaşma sağlanamamasının ardından İstanbul'a geçti.

  • Burada Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli ile görüşen Murat Sağlam, sarı lacivertli takımla 3+1 yıllık anlaşma imzaladı.

Konuyla alakalı A Spor'a konuşan menajeri Muzzi Özcan, "Trabzonspor ile transfer konusunda anlaşamadık. Fenerbahçe ile görüşeceğiz" diyerek transfere yeşil ışık yakmıştı.

MURAT SAĞLAM'IN MENAJERİ KİM?

Fenerbahçe'nin yeni transferi Murat Sağlam'ın menajerlik görevini aynı zamanda Emre Mor'un da eski menajeri olan Muzzi Özcan yürütüyor.

Murat Sağlam & Muzzi Özcan.
Murat Sağlam & Muzzi Özcan.
  • Oyuncusunun transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Muzzi Özcan, "gurur verici bir gün" ifadelerini kullandı.

MURAT SAĞLAM NASIL BİR OYUNCU?

Alman futbolunu yakından takip eden gazeteci Hüseyin Özkök, Fenerbahçe'nin yeni transferi Murat Sağlam'ı değerlendirdi. Futbol Arena'ya konuşan Hüseyin Özkök, 21 yaşındaki futbolcunun çok yönlü bir oyuncu olduğunu ifade etti.

Hüseyin Özkök ayrıca bir başka konuya da dikkati çekti. Özkök, Murat Sağlam'ın 21 yaşında olmasına rağmen Wolfsburg'da A takıma yükselememiş olmasının büyük bir soru işareti olduğunu belirtti.

▬ Hüseyin Özkök.
▬ Hüseyin Özkök.
  • Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı Murat Sağlam için Almanya futbol düzeninin futbolumuza yeni armağanı diyebiliriz. 21 yaşındaki oyuncu Wolfsburg'un Almanya 4. Lig Kuzey Bölgesi Grubun'da yer alan 2. takımında son iki sezonda orta sahada görev yaptı. Çok yönlü bir oyuncu olan orta sahanın her bölgesinden oynayabiliyor. Hem gol atma hem de asist özelliği ise bir başka artısı. Benim için sadece soru işareti olan konu ise, 21 yaşında olmasına karşın neden Wolfsburg A takımına alınmadığı. Umarım bu konu iyice araştırılmıştır. Ancak oyuncuya sıklıkla şans verilirse kendini gösterecek yetenekleri olduğunu düşünüyorum.