Yönetimden Tudor'a kritik uyarı: "Statüye dikkat et"

​Yönetimden Tudor'a kritik uyarı: "Statüye dikkat et"
​Yönetimden Tudor'a kritik uyarı: "Statüye dikkat et"

Belhanda, Maicon ve Gomis’i kadrosuna katan Galatasaray, yerli futbolcularına da birer birer veda edince Galatasaray yönetimi Igor Tudor’a önemli bir uyarı yaptı.

Galatasaray kadrosuna en az 7 transfer talep eden Igor Tudor’un alınmasını istediği futbolcuların tamamı yabancı olunca Başkan Dursun Özbek ve Sportif Direktör Cenk Ergün, Hırvat hocaya lig statüsünü anlattı ve ekledi “Yerli oyuncu transferi de yapmak zorundayız Tercihlerimizden bazıları statü gereği Türk futbolcu olmalı.

Peki Galatasaray yönetimi bu erken uyarıyı Tudor’a neden yaptı?

Süper Lig'de her kulüp statü gereğince kadrosunda 4’ü alt yapı, 4’ü Türkiye’de yetişmiş olmak üzere toplam 14 yerli oyuncu bulundurmak zorunda! Ancak şu anda Galatasaray’da Sabri ile yolların ayrılması, Hakan Balta’nın kadro dışı bırakılması, Semih Kaya, Sinan Gümüş ve Cenk Gönen’in ise transferleri adına geri sayıma geçilmesi ile birlikte ’14 yerli’ statüsü sıkıntıya girdi.

Sarı kırmızılıların buradaki planı ise ‘4’ü alt yapıdan yetişme statüsünü de yerine getirmek adına U17 takımında profesyonel sözleşme imzaladığı gençlerden bazıları A Takım kadrosuna almak. Slovakya kampına götürülen Recep Gül ise şu anda yerini garantiledi ve Tudor’un gözüne girdi.

Galatasaray bu statüye uygun güçlü bir kadro adına Igor Tudor’dan yerli oyuncu transferi için rapor istedi. Yönetim, sunduğu listede hep yabancı oyunculara yer veren Tudor’a, en az 2 yerli oyuncu almaları gerektiğini belirtti.

Şu anda Tudor’un durumu hakkında karar vermediği Tarık Çamdal, Emrah Başsan ve kaleci Eray İşcan ile kadrodaki yerli sayısı 10! Emrah Başsan’ı kadroda tutmayı düşünen Tudor, Tarık’ın gönderilmesini isterse bu sayısı 9’a düşecek.