17 yaşındaki Alyssa Carson, Mars'a gidecek ilk insan olmaya hazırlanıyor

Alyssa Carson
Alyssa Carson

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin eğittiği ve Mars’a ayak basan ilk insan olması beklenen 17 yaşındaki Alyssa Carson, genç yaşına rağmen adından söz ettirmeyi başarıyor.

Bir çizgi film izlerken Mars’a gitme takıntısı başlayan Alyssa Carson, daha üç yaşındayken babasına astronot olmak ve Mars’a gitmek istediğini söylemiş.

Alyssa Carson.
Alyssa Carson.

Bu istek doğrultusunda bir sürü eğitime katılan Alyssa, simülasyonlarla da iyice kendini geliştirdi. Aslında NASA, bir kişinin 18 yaşına ulaşmadan bu eğitimlere başvurusunu kabul etmese de Alyssa'da durum biraz farklı olmuş.

Alyssa Carson.
Alyssa Carson.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 17 yaşındaki Alyssa’yı 2033 yılında gerçekleşecek proje kapsamında, Mars’a ayak basan ilk insan olması için eğitiyor.

Çocukluk, gençlik eğlencelerini bir kenara bıraktı

Alyssa, hayalini gerçeğe dönüştürmek ve hayatının işini yapmak için çalışmaktan hiç yorulmadı. Aslında bu, yeni nesilde pek alışık olmadığımız bir durum.

Alyssa Carson.
Alyssa Carson.

Kadınlara ilham olmaya çalışıyor

17 yaşındaki Alyssa, yaşıtlarına hitap etmek için seminerler ve diğer kamu konuşma etkinliklerine katılıyor. Alyssa, özellikle kadınları, bilim-teknoloji, mühendislik ve matematik konularına dahil olmaları için teşvik ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >