1994 model Toyota Supra, ‘tarihi ücretle’ satıldı

Toyota Supra.
Toyota Supra.

1994 model bir Toyota Supra, açık artırma yöntemli satışta tam 173.600 dolarlık fiyatla alıcı bulmayı başardı. Yaklaşık 940 bin TL’ye tekabül eden miktar, standart üretim bir otomobil için ödenmiş olmasıyla tarihe geçti…

Açık artırma usulüyle gerçekleştirilen satışların şaşırtıcı sonuçlar verdiğini biliyoruz. Tam da bu noktada müzayedecilerin kızıştırma ve heyecanı artırma yöntemleri de çeşitleniyor. Hatta kimi müzayedeciler, sahte teklifleri bile ‘varmış’ gibi göstererek fiyat yükseltebiliyor.

Toyota Supra'nın 1994 model bir versiyonu tam 1 milyon TL'ye satıldı.
Toyota Supra'nın 1994 model bir versiyonu tam 1 milyon TL'ye satıldı.

Amelia Adası Otomobil Müzayedesi’nde de tam olarak neden olduğu bilinmese de 1994 model, standart üretim bir Toyota Supra tam 173.600 dolara alıcı buldu. Yaklaşık 180.000 kilometrede olan otomobilin yaşına göre oldukça temkinli kullanıldığını da belirtelim. Bu araç, bir önceki rekoru tarihe gömmeyi başararak tarihin en pahalı Toyota Supra olmayı başardı. Bir önceki rekor, 121 bin dolarlık farklı bir Toyota Supra’ya aitti.

Önce Illionis'te satıldı!

Müzayede evi, yaptığı paylaşımda müzayede hakkında bazı bilgiler vermeyi de ihmal etmedi. Aracın ilk olarak Illionis’te satıldığının, bir yıl öne İsviçre’ye götürüldüğünün bildirildiği ilanda firma, aracın kilometresinin orijinal olduğuna inandığını söyledi. Durum ne olursa olsun böylesi bir otomobil için 1milyon TL oldukça fazla bir tutar diyebiliriz. Açık artırma çılgınlığının ulaştığı boyutları görmemize de yardımcı olan satış süreci, sosyal medyada da onlarca paylaşım almayı başarmış durumda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >