2019 model Volvo S60 ilk kez görüldü!

​2019 model Volvo S60 ilk kez görüldü
​2019 model Volvo S60 ilk kez görüldü

Son zamanlarda elden ele dolaşan ve hemen herkesin büyük övgüyle andığı Volvo, en ünlü serisi S60’ın 2019 model halini görücüye çıkardı. Avustralya’da gerçekleştirilen etkinlik, aracın dünya pazarında aktif hale gelmeden önceki ilk ve yerel etkinliği olarak hafızalara kazındı.

Dünyanın en sağlam, en güvenlikli ve en güçlü otomobillerini üretmek konusunda oldukça iddialı olan Volvo, istatistikler konusunda da sahiplerini asla üzmeyen bir firma olarak nitelendirilebilir. Ölümlü kaza oranı dile getirildiğinde kimsenin inanamadığı Volvo’nun performansı herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Her yıl oldukça kalabalık bir kitleyi S60 modelleriyle etkilemeyi başaran Volvo, rakiplerini korkutmayı hedeflediği 2019 model S60’ı Avustralya’da görücüye çıkarıyor.

XC60 SUV modeli de tanıtıldı

2019’un ikinci çeyreğine yetiştirilmesi tasarlanan otomobil için Car Advice ekibi firmanın iletişim sorumlularından Greg Bosnich ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Bosnich, “Yeni Volvo S60, firmamızın uzun vadeli bir aracıdır. Küresel tanıtımından önce piyasaya çıkacağı tarih kesin bir şekilde açıklanacaktır” dedi. Mercedes’in hem Suv araçlarında hem de otomobillerinde kullandığı ortak tasarım çizgileri anlayışından etkilenen Volvo S60 ile birlikte, aynı şekilde XC60 SUV modeli de tanıtıldı. Her iki firmada tasarım açısından yeni modellerini benzer görünüme sahip bir çizgide üretmek konusunda ısrarcı. Yeni S60 ve XC60, ABD’nin Güney Karolina bölgesinde bulunan fabrikalarda üretilecek. Bu fabrika henüz inşaat aşamasında olduğu için küresel tanıtımın da fabrika açılışıyla gerçekleştirileceği söyleniyor.

Avrupa pazarı için oldukça ekonomik bir model geliyor

Volvo S60’ın performansından bahsedecek olursak 251kW / 590Nm T6 Twin Engine ve 298kW /640Nm T8 Twin Engine şeklinde iki farklı hibrit motor seçeneği sunduğunu görüyoruz. Bu durum firmanın elektrikli otomobil üretimini artık ciddi şekilde önemsemeye başladığının da bir göstergesi. T8 motoru, performans açısından en üst düzeyi sunarken 0’da 100’e ulaşmak için 4.9 saniye talep ediyor. T8’n yükseltilmiş spor seçeneği olan Polestar’da ise bu süre 4.7 saniyeye düşüyor. Aracın Avrupa pazarı için daha ekonomik bir versiyon olan 83kW 2.0 litrelik T5 motorla da sunulması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >