''2021'de Türkiye'deki satışlarımızın yarısından fazlasının hibrit olmasını hedefliyoruz''

Ali Haydar Bozkurt
Ali Haydar Bozkurt

Toyota Plaza Aktoy açılış töreninde konuşan Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, 2020 yılına kadar Toyota'yı Türkiye'nin en sevilen markası yapma hedeflerinin olduğunu söyledi.

Toyota, Türkiye'deki 59'uncu plazasını Avcılar'a açtı. Plaza Aktoy adındaki yeni merkez, markanın İstanbul'daki 8'inci plazası oldu.

''Bayi ağının güçlenmesi son derece önemli''

Yeni plazanın açılış töreninde konuşan şirketin Türkiye CEO Ali Haydar Bozkurt, 2020 yılına kadar olan süreçte Toyota'yı Türkiye'nin en sevilen markası yapma hedeflerinin bulunduğunu belirterek ''Bu hedefe giden yolda bayi ağının güçlenmesi son derece önemli. Bu ülkeye bir çivi bile çakmanın önemli olduğu bu dönemde hem ekonomik anlamda hem de istihdam açısından Toyota markasına güvenerek bu yatırımı gerçekleştirenleri kutluyorum'' dedi.

''2020 sonrasında dizel otomobil satışlarında ciddi bir düşüş yaşanacaktır''

Hibrit araçlarla ilgili de konuşan Bozkurt, Toyota markasının en güçlü yanı olan hibrit model sayısının artacak olması nedeniyle, bu teknolojiyi her yönüyle halkımıza anlatmak için çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz. Tüm dünyada dizellerle ilgili birçok önlem alınmaya başlandı. Bu kararlara paralel olarak önümüzdeki 3-5 sene içerisinde dizel motor geliştirmeyeceklerini anons ettiler. Benim görüşüm, 2020 sonrasında dizel otomobil satışlarında ciddi bir düşüş yaşanacaktır ve hibrit araçların satışı artacaktır. Toyota olarak 2021'de Türkiye'deki toplam satışlarımızın yarısından fazlasının hibrit olmasını hedefliyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >