24 Eylül: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

24 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri hazırladığımız 10 haber ile bir çırpıda okuyarak öğrenebilirsiniz.
24 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri hazırladığımız 10 haber ile bir çırpıda okuyarak öğrenebilirsiniz.

24 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri hazırladığımız 10 haber ile bir çırpıda okuyarak öğrenebilirsiniz.

İşte 24 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada yaşanan önemli gelişmeler...

Başbakan Yıldırım: Kuzey Irak'taki referandum gayrimeşrudur, yok hükmündedir
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Mamak 6. Olağan İlçe Kongresinde konuştu. Yıldırım yaptığı konuşmada,  "Kuzey Irak'ta yarın gerçekleştirilecek referandum gayrimeşrudur, yok hükmündedir. Bu referandum sonrası yaşanacak muhtemel gelişmelerden bu referanduma tek başına karar veren halkıyla danışmadan BM'nin de karşı olmasına rağmen bu referandumda inat eden Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi birinci derecede sorumlu olacaktır'' ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım: Kuzey Irak'taki referandum gayrimeşrudur, yok hükmündedir Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Mamak 6. Olağan İlçe Kongresinde konuştu. Yıldırım yaptığı konuşmada, "Kuzey Irak'ta yarın gerçekleştirilecek referandum gayrimeşrudur, yok hükmündedir. Bu referandum sonrası yaşanacak muhtemel gelişmelerden bu referanduma tek başına karar veren halkıyla danışmadan BM'nin de karşı olmasına rağmen bu referandumda inat eden Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi birinci derecede sorumlu olacaktır'' ifadelerini kullandı.
TSK, Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenledi
TSK tarafından Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine düzenlenen hava harekatında terör örgütü PKK’nın silah mevzisi, barınak, silah ve mühimmat depoları imha edildi.
TSK, Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenledi TSK tarafından Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine düzenlenen hava harekatında terör örgütü PKK’nın silah mevzisi, barınak, silah ve mühimmat depoları imha edildi.
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Müzakereler ucu açık bir süreç olarak devam edemez
New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gazetecilere açıklama yaptı.
Akıncı, BM Genel Sekreteri Guterres ile İsviçre'deki müzakereleri ve bundan sonraki süreci ele aldıklarını söyleyerek, "Müzakereler ucu açık bir süreç olarak devam edemez." dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Müzakereler ucu açık bir süreç olarak devam edemez New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gazetecilere açıklama yaptı. Akıncı, BM Genel Sekreteri Guterres ile İsviçre'deki müzakereleri ve bundan sonraki süreci ele aldıklarını söyleyerek, "Müzakereler ucu açık bir süreç olarak devam edemez." dedi.
İran, Erbil'den kalkan uçaklara karşı hava sahası kapattı
İran'ın hava sahası Kuzey Irak'tan kalkan tüm uçaklar için kapatıldı. İran Yüksek Güvenlik Konseyi, Bağdat yönetimin isteği üzerine İran hava sahasını Kuzey Irak'tan kalkan tüm uçaklar için kapattığını duyurdu.
İran, Erbil'den kalkan uçaklara karşı hava sahası kapattı İran'ın hava sahası Kuzey Irak'tan kalkan tüm uçaklar için kapatıldı. İran Yüksek Güvenlik Konseyi, Bağdat yönetimin isteği üzerine İran hava sahasını Kuzey Irak'tan kalkan tüm uçaklar için kapattığını duyurdu.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Çalışma Yasası Reformu kararnamesini imzaladı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, büyük tartışmalara neden olan Çalışma Yasası Reformu kararnamesini Bakanlar Kurulu'nun ardından canlı yayında imzaladı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Çalışma Yasası Reformu kararnamesini imzaladı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, büyük tartışmalara neden olan Çalışma Yasası Reformu kararnamesini Bakanlar Kurulu'nun ardından canlı yayında imzaladı.
"Arı Takip Sistemi" hayvancılığa hareket getirecek 
Kırklareli'nde üniversite öğrencisinin geliştirdiği sistem sayesinde arı yetiştiricileri, arı kovanlarının yanına gitmeden kovanlardaki bal verimi, hareketlilik ve sıcaklığı cep telefonundan takip edebiliyor. Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Ahmet Faruk Ulus, arıcılık yapan babasından esinlenerek geliştirdiği sistemin hayvancılık alanına büyük katkı sağlaması bekleniyor.
"Arı Takip Sistemi" hayvancılığa hareket getirecek Kırklareli'nde üniversite öğrencisinin geliştirdiği sistem sayesinde arı yetiştiricileri, arı kovanlarının yanına gitmeden kovanlardaki bal verimi, hareketlilik ve sıcaklığı cep telefonundan takip edebiliyor. Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Ahmet Faruk Ulus, arıcılık yapan babasından esinlenerek geliştirdiği sistemin hayvancılık alanına büyük katkı sağlaması bekleniyor.
Adalar, bundan böyle elektriksiz kalmayacak 
UEDAŞ Ar-Ge mühendislerince geliştirilen "denizaltı robotu", şirketin sorumluluk sahasındaki adaların 50 kilometrelik denizaltı enerji hattında yaşanacak arızaya anında müdahale edip, kısa sürede sorunu giderecek.  Söz konusu adalarda hali hazırda yaklaşık 30 bin kişiye elektrik sağlanıyor. Bu sayı yaz aylarında 300 bin kişiye çıkabiliyor.  Bu sayıların ortaya çıkardığı yoğunluk UEDAŞ'ın çalışmalarıyla kontrol altında tutulabilecek.
Adalar, bundan böyle elektriksiz kalmayacak UEDAŞ Ar-Ge mühendislerince geliştirilen "denizaltı robotu", şirketin sorumluluk sahasındaki adaların 50 kilometrelik denizaltı enerji hattında yaşanacak arızaya anında müdahale edip, kısa sürede sorunu giderecek. Söz konusu adalarda hali hazırda yaklaşık 30 bin kişiye elektrik sağlanıyor. Bu sayı yaz aylarında 300 bin kişiye çıkabiliyor. Bu sayıların ortaya çıkardığı yoğunluk UEDAŞ'ın çalışmalarıyla kontrol altında tutulabilecek.
Herakles Lahdi,  Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuşun katılımıyla ziyarete açıldı
Antalya'nın Aksu ilçesindeki Perge Antik Kenti'nden 1960'lı yıllarda kaçırılan ve 2010 yılında İsviçre'nin Cenevre Gümrüğünde ele geçirilerek, yaklaşık 7 yıl süren hukuk savaşının ardından 14 Eylül'de Türkiye'ye getirilen Herakles Lahdi, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla ziyarete açıldı.
Herakles Lahdi, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuşun katılımıyla ziyarete açıldı Antalya'nın Aksu ilçesindeki Perge Antik Kenti'nden 1960'lı yıllarda kaçırılan ve 2010 yılında İsviçre'nin Cenevre Gümrüğünde ele geçirilerek, yaklaşık 7 yıl süren hukuk savaşının ardından 14 Eylül'de Türkiye'ye getirilen Herakles Lahdi, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla ziyarete açıldı.
İki efsane bu kez birlikte zafere uzandı
İlk kez düzenlenen Laver Cup organizasyonunda birlikte çiftler maçına çıkan Roger Federer ve Rafael Nadal rakipleri Sam Querrey-Jack Sock ikilisini mağlup etti.
İki efsane bu kez birlikte zafere uzandı İlk kez düzenlenen Laver Cup organizasyonunda birlikte çiftler maçına çıkan Roger Federer ve Rafael Nadal rakipleri Sam Querrey-Jack Sock ikilisini mağlup etti.
Erkan Sözeri istifa etti
Kardemir Karabükspor'da teknik direktör Erkan Sözeri, Yeni Malatyaspor mağlubiyetinin ardından ayrılık kararı aldı.
Erkan Sözeri istifa etti Kardemir Karabükspor'da teknik direktör Erkan Sözeri, Yeni Malatyaspor mağlubiyetinin ardından ayrılık kararı aldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >