5G destekli ilk iPhone'un çıkışı 2021'i bulabilir

Apple 5G
Apple 5G

Android tarafında birçok üretici 5G destekli akıllı telefonları piyasaya sürüyor. Bu noktada Apple'dan da önemli bir hamle bekleniyor. Ama yeni söylentiler 5G destekli ilk iPhone'un çıkışının 2021'i bulacağını gösteriyor.

Akıllı telefon üreticileri tamamen 5G destekli ürünlere yönelmiş durumda. Hatta Şubat sonu Mart başında Mobile World Congress'te sergilenen ürünlerin büyük bölümü de 5G'yi temel aldı. Android tarafında en büyük paya sahip olan Samsung ve Huawei'nin özel çözümleri de fuar kapsamında tanıtılan ürünler arasında yerini aldı.

5G destekli ilk iPhone'un 2021'de çıkabileceği söyleniyor. Tabii Apple tarafından konuyla alakalı herhangi bir doğrulama yok.
5G destekli ilk iPhone'un 2021'de çıkabileceği söyleniyor. Tabii Apple tarafından konuyla alakalı herhangi bir doğrulama yok.

5G destekli ilk iPhone 2021'i bulabilir

Bu konuda en çok merak edilen şirketlerden biri de Apple. Cupertinolu şirketin 5G destekli ilk iPhone'u ne zaman çıkaracağı hâlâ bilinmiyor. Apple'dan konuyla alakalı herhangi bir açıklama gelmediği gibi söylentiler de değişkenlik gösteriyor. UBS Analisti Timothy Arcuri'nin yayınladığı yeni rapor Apple'da 5G destekli telefonların 2021'i bulabileceğini gösteriyor.

Apple'ın 5G modem konusunda iki şirketle çalışacağı söyleniyor. Bunlar Qualcomm ve Intel. Ancak henüz netleşen bir durum olmadığını da ekleyelim.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >