805 beygirlik sedan Mercedes-AMG prototipi görüntülendi

Mercedes-AMG GT Concept
Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes, geçen yıl gün yüzüne çıkardığı 805 beygirlik sedan AMG GT konseptini test etmeye başladı. Üretime hazır versiyonu Cenevre fuarında tanıtılabilir.

Mercedes, ilk kez AMG markasına özel olarak bir sedan otomobil geliştiriyor. Şimdiye kadar piyasaya sürülmüş en güçlü sedan olmaya aday araç, Mercedes'in yeni nesil 805 beygirlik hibrit güç sistemini kullanacak.

Prototip testleri başlayan hakiki AMG otomobili, ilk etapta E63'e güç veren 604 beygir 4,0 litre çift turbo V8 motorla satışa sunulacak. 805 beygir güce ulaşan, sadece elektrik motoruyla 50 kilometre yol alabilen hibrit güç sistemi ise 2019'da sedan AMG'de kendine yer bulacak.

Mercedes-AMG GT Concept, geçen yıl mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı.
Mercedes-AMG GT Concept, geçen yıl mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı.

Mercedes, yeni AMG otomobiliyle Porsche'nın 680 beygirlik Panamera Turbo S E-Hybrid modeline rakip olacak. Spor otomobil dünyasında hibrit sistemlere ilgiyi artıracak olan araç, geçen yıl tanıtılan AMG GT Concept referans alınarak geliştiriliyor.

Süper sedan otomobilin hibrit olmayan versiyonu 2018 sonunda satışa çıkmış olacak. Dokuz ileri otomatik şanzuman, ayarlanabilir dört çeker sürüş sistemiyle gelecek olan aracın 2017 model S-Class gibi hafif hibrit seçeneğiyle sunulması da ihtimal dahilinde.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >