Açık hava tiyatrosu içeren yeni Apple mağazasının açılış tarihi açıklandı!

​Açık hava tiyatrosu bulunan yeni Apple mağazasının açılış tarihi açıklandı!
​Açık hava tiyatrosu bulunan yeni Apple mağazasının açılış tarihi açıklandı!

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin başında yer alan Apple, 17. mağazasını açmak için tüm hazırlıklarını tamamlamış durumda. Ufak tefek dokunuşlar yaparak mağazaya son halini verecek olan şirket, yeni ve açık hava tiyatrosunu da bünyesinde barındıran mağazasını 26 Temmuz tarihinde açacağını açıkladı. Mağaza, henüz açılmadan büyük ilgi uyandırmayı da başardı…

Dünyanın birçok farklı ülkesinde oldukça prestijli, şık ve sade mağazalar açmasıyla tanınan Apple, İtalya’da da oldukça aktif durumda. Milano şehrinin göbeğinde İtalya’daki 17. mağazasını açma hazırlığında olan şirket, Apple Piazza Liberty adını verdiği yeni mağazasıyla oldukça iddialı geliyor. Mimari özelliğiyle muadillerinin çok ötesinde sayılabilecek durumdaki mağaza tasarımıyla da farklılığını ortaya koyar. Tasarım, plazanın en tepesinden aşağı doğru, çarpıcı bir su duvarı çeşmeyle bütünleşiyor. Geniş, açık bir amfi tiyatroyu da aynı mimariyle adapte etmeyi başaran tasarım ekibi, Milano’nun kanallarla bağlantısını simgeleyen bir şelaleyi de ihmal etmemiş. Açık alan, topluluk etkinliklerine ve Apple oturumlarına da ev sahipliği yapacak.

Mağaza 7/24 açık olacak!

New York’ta bulunan Apple Fifth Avenue’de olduğu gibi 7 gün 24 saat açık durumda olacak mağaza, 27 Temmuz tarihinde tüm müşteriler için uygun hale gelecek. 21 yerel sanatçıyı barındıran bir kampanyanın da Piazza Liberty’de başlatılması bekleniyor. Apple’ın resmi web sitesinde, Foster ve Partners tarafından tasarlanan çeşme ve amfi tiyatrosunun sunumuyla teaser sayfası yayına alındığından bu yana hem Apple hem de şehirde yaşayanlar büyük bir meraka sahip oldu. Tüm bu bilgilerin dışında Apple’ın satış yapacağı alışveriş katını da barındıracak olan yeraltı alanı, Milano için kültürel anlamda da büyük bir önem ifade ediyor.

Apollo Sineması da yenilendi!

Apple’ın 27 Temmuz tarihinde açacağı mağazası ve bu mağazanın bulunduğu yeraltı alanı, Milano için de tarihi ve kültürel bir anlam ihtiva ediyor. Plaza, eski tarihi Hotel del Corso’nun adını alarak isimlendirildi. Plaza’nıon etrafında tarihçesi 1836 yılına değin uzanabilen yapılar bulunmakta. Apple, Piazza Liberty’nin hemen altında 1959'da başlayarak faaliyet gösterdikten sonra Ocak 2017'de kapanmış olan eski Apollo Sinemasını da yenilemeyi ihmal etmedi. Bölgenin sinema tarihi, en yakın Milanese Tiyatrosu'nun açıldığı 1870'e kadar uzanıyor. Apple’ın amfitiyatrosu, yaklaşık 150 yıl önce kurulan sinema mirasını taşıyacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >