A'dan Z'ye: Robot eller neler yapabiliyor?

robot

Şu an dünya genelinde birçok farklı ülkede yeni nesil robot ve otomasyon teknolojileri üzerinde çalışılıyor.

Dev üniversitelerin ve araştırmacıların üzerinde yıllarını harcadığı konulardan biri ise robot eller. Peki ama günümüzde bu robot eller yapay zekâ desteğiyle neler yapabiliyor?

Robot ve otomasyon teknolojileri dünya genelinde birçok farklı ülkede üretim bantları söz konusu olduğunda trend listesine girmiş durumda. Hatta aylar önce Uluslararası Robotik Federasyonu tarafından yapılan araştırmalar, her 10 bin kişiye 74 robot düştüğünü net bir şekilde ortaya koyuyor. Peki ama bu ne anlama geliyor?

Robot ve otomasyon teknolojileri

Bu rakam, esasında geçtiğimiz dönemlerde çok daha düşük seviyedeydi ve haliyle Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika ya da Asya'daki robot yoğunluğu belli seviyedeydi. Bugün gelinen noktada ise rakam her geçen gün artmaya devam ediyor. Tabi bu rapor ve analizle birlikte robot ve otomasyon teknolojileri en çok kullanan ülkeler de Güney Kore, Singapur, Almanya ve Japonya olarak ortaya çıkmış oldu.

Şu ana kadar birçok farklı alanda karşımıza çıkan robotlar, ilerleyen süreçte hayatımızın daha da büyük bir parçasını oluşturacak gibi görünüyor. Robotik eller geçtiğimiz yıllarda yalnızca mühendisler tarafından kullanılırken, bugün birçok farklı alanda karşımıza çıkıyor. Hatta artık görevleri öğrenip kendi çalışmalarını kendileri gerçekleştirebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >