A'dan Z'ye: Yeni iPhone 11 özellikleri ve hakkındaki tüm söylentiler!

iPhone 11
iPhone 11

iPhone XI ya da diğer adıyla iPhone 11 hakkında sızıntılar başlamış durumda. Eylül ortasında tanıtılması beklenen yeni telefonun üç arka kameraya sahip olacağı söyleniyor. Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler, tasarım detayları ve beklentiler haberimizde:

Apple her yıl Eylül'de yeni iPhone'ları tanıtıyor. Ama ürünlerle ilgili söylentiler, fiyatlar ve sızıntılar aslında çok daha öncesinde ortaya çıkmaya başlıyor. iPhone XI ya da iPhone 11 şeklinde tanıtılması beklenen yeni modele ilişkin detaylar da tam olarak böyle.

Öncelikle, bu sene de geçen yıl olduğu gibi üç farklı modelin tanıtılması bekleniyor. Yani geçen sene iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR gibi modeller tanıtılırken bu yıl ise benzer şekilde üç telefon sahneye çıkması söz konusu. Eylül'de tanıtılması beklenen yeni telefonun iPhone Xs'ten biraz daha pahalı olacağı düşünülüyor. Ama fiyatla ilgili rakamsal çok da net bir tahmin yok.

iPhone 11 söylentileri

iPhone XI ya da iPhone 11'e ait olduğu söylenen fotoğraflar ortaya çıkmaya devam ediyor. Görüntülerde dikkat çeken en önemli ayrıntılardan biri ise üç arka kamera. Kısa süre önce yayınladığımız haberimizde de bahsettiğimiz gibi yeni iPhone'un arka kısmında üç kamera yer alabilir.

Birkaç rapor, Sony'nin yeni nesil 3D sensörlerinin yeni iPhone'a dahil edileceği yönünde bilgiler içeriyor. Bu da hızlı yüz kilidi açma, daha iyi bir Portre modu, derinlik algılama ve potansiyel olarak harika bir 3D modelleme özellikleriyle Artırılmış Gerçeklik özelliklerinin sunulması için büyük önem taşıyor. Bu arada, başka bir iPhone11 sızıntısı ise telefonların şu anda iPad'lerde yer alan Apple Pencil'ın destekleneceğini söylüyor.

Apple genellikle yeni iPhone tanıtımları ile yeni bir yonga seti tanıtır. Bu yıl da Apple A13 yongasının sahneye çıkması söz konusu.

Yeni iPhone'larda arkada 3 kamera yer alabilir.
Yeni iPhone'larda arkada 3 kamera yer alabilir.

iPhone 11 çıkış tarihi

Avrupa'nın en büyük teknoloji fuarlarından biri Berlin'deki IFA. Bu sene 6 Eylül ile 11 Eylül arasında düzenleniyor ve bu organizasyon aslında yeni iPhone tanıtımını bir hafta öteye itebilir. Yani aslında tanıtım için 17 Eylül ya da 18 Eylül seçilebilir.

iPhone 11 fiyatı

iPhone 11 tahmini fiyatı iPhone Xs ve iPhone Xs Max ile kıyaslama yapıldığında ortaya çıkıyor. iPhone 11'in minimum 999 dolar fiyat etiketiyle duyurulacağı tahmin ediliyor.

iPhone 11'de neler görmek istiyoruz?

iPhone Xs ve iPhone Xs Max'de yepyeni özellikler vardı. Ancak iPhone 11'den beklentiler biraz daha farklı.

Delikli ekran teknolojisinde telefonların ekran / çerçeve oranı daha da yükseliyor. Çünkü çentik tamamen ortadan kalkıyor. Bunun yerine minik bir delikle ekranın herhangi bir noktasına kamera yerleştiriliyor.
Delikli ekran teknolojisinde telefonların ekran / çerçeve oranı daha da yükseliyor. Çünkü çentik tamamen ortadan kalkıyor. Bunun yerine minik bir delikle ekranın herhangi bir noktasına kamera yerleştiriliyor.

Çentiksiz ekran

iPhone X ile hayatımıza giren 'çentik ekran' kısa süre içinde Android üreticileri tarafından da benimsendi. Geçen sene birçok akıllı telefonda karşımıza çıkan bu tasarım yerini yavaş yavaş delikli ekrana bırakacak gibi görünüyor. Ekranın yalnızca belirli bir noktasında küçük bir kamera deliğine yer verilen bu tasarımda, üstteki çentik tamamen devre dışı kalıyor. Apple da bu tasarımı baz alır mı göreceğiz... Ama burada merak edilen soru işaretlerinden biri Apple'ın sensörleri nereye ve nasıl yerleştireceği, göreceğiz.

Yeni bir tasarım

iPhone Xs ve iPhone Xs Max'in mevcut tasarımı fantastik, sağlam, kaliteli ve şık. Ama Apple son iki senedir iPhone'larda aynı tasarım izlerine yer veriyor. Eğer Apple yukarıda bahsettiğimiz gibi çentiksiz bir ekran sunarsa tasarım değişmiş oluyor. Ya da gövdede birtakım farklılıklara da gidilebilir, bunu da göreceğiz.

Daha iyi bir batarya

Hemen her yıl bataryanın daha iyi gelmesi gerektiğinden bahsediyoruz. iPhone Xs, iPhone X karşısında bataryada bir iyileştirme sağladı. Ancak daha da iyi olabilir.

iPhone 11 ile ilgili söylentiler gelmeye devam ettikçe hem yeni haberlerle hem de güncellemelerle gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >