Akıllı telefon fotoğrafçılığı: Android için en iyi 15 kamera uygulaması!

akıllı telefon kamera
akıllı telefon kamera

Akıllı telefonlar her geçen gün çok daha iyi bir kameraya sahip oluyor. Elbette bu süreçte sistemle birlikte gelen kamera uygulamaları yetersiz kalabiliyor. İşte bu durumda uygulama marketlerindeki yüzlerce kaliteli kamera uygulaması ön plana çıkıyor. Bu rakam kafa karıştırıcı olabiliyor ama sizler için Android'deki en iyi 15 kamera uygulamasını bir araya getirdik!

Çift arka kameralı akıllı telefonlar artık tepe seviyesinde standart halini alırken, üç arka kameralı modellerin de sayısı artmaya başladı. Eskiye oranla çok daha yüksek performans sergileyen akıllı telefon kameraları, kullanıcıların yeni bir cihaz alırken en çok dikkat ettiği unsurların başında geliyor. Evet; akıllı telefon kameralarıyla artık çok kaliteli fotoğraflar ya da videolar çekebilmek mümkün.

Üstelik hem Android hem de iPhone'larda sisteme gömülü olarak gelen fotoğraf / video düzenleme uygulamaları da çok başarılı. Fakat bazı durumlarda ek kamera uygulamalarına ihtiyaç duyulabiliyor. İşte karşınızda Android'de bu görevi yerine getiren en başarılı 15 kamera uygulaması!

Camera FV-5, kamerayla ilgili birçok farklı ayara erişip, 'manuel' olarak düzenleme yapmayı sağlayan başarılı bir mobil uygulama. ISO, ışık ölçümü, odak ve beyaz dengesi olmak üzere birçok farklı detayı değiştirmeye imkan tanıyan sistem JPEG, RAW ve PNG gibi dosyaformatlarını destekliyor. Uygulamanın ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki versiyonu var. Ücretli sürüm için 3.95 dolar ödemek gerekiyor.

Camera MX, en eski ve popüler kamera uygulamalarından biri. Geliştiriciler, bu uygulamayı düzenli olarak güncelleyerek yeni özellikler dahil ediyor. Olabildiğince basite indirgenmiş olan Camera MX, özel çekim modlarıyla kullanıcılara cazip seçenekler sunuyor. Dahili fotoğrafeditörünü de bünyesinde barındıran uygulamayı denemekte yarar var. Ücretsiz seçeneğin yanı sıra 1.99 dolarlık bir ücretli versiyon olduğunu da belirtmekte yarar var.

Köklü kamera uygulamalarından biri de Camera Zoom FX. Basit arayüzü sebebiyle hayli hızlı çalışan Camera Zoom FX; ISO, deklanşör hızı, pozlama ve daha fazla ayarları manuel olarak kontrol etmeyi sağlıyor. Ayrıca HDR ve diğer modların da kullanılmasına imkan tanıyor. Pro sürümüne 3.49 dolar ödemek istemeyen kişiler ücretsiz versiyona yönelebilir.

Candy Camera, diğerlerine oranla daha yeni bir kamera uygulaması. Özellikle selfie modunda çekim yapmayı sevenler için seçenekler sunan mobil uygulama, çıkartma ve ek içerikler de sunuyor. Özel kolajlar oluşturmaya imkan tanıyan Candy Camera, tamamen ücretsiz şekilde sunuluyor. Ancak tam da bu sebepten dolayı çeşitli reklamlar içeriyor.

Cymera eski ve popüler kamera uygulamalarından bir diğeri. Grup filtre, çıkartma, özel efektler ve benzer özellikler sayesinde ön plana çıkan Cymera, yüz ve vücudunuzda düzenlemeler yapmanızı sağlıyor. Ücretsiz olarak dağıtılan uygulamanın bir de 3.49 dolarlık özel versiyonu var.

DSLR Camera, hayli iddialı özelliklere sahip. Beyaz dengesi, ışık ölçümü, ISO ve daha birçok farklı ayara manuel şekilde erişmeyi sağlayan mobil uygulama, çeşitli çekim modları ve coğrafi etiketleme sistemiyle de başarılı seçenekler arasında yer alıyor. Üstelik ses düğmelerinin deklanşör olarak kullanılabildiği DSLR Camera'nın ücreti 2.99 dolar.

Footej Camera, yeni kamera uygulamalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem son dönemlerde çıkan uygulamlardaki gibi popüler özelliklere hem de manuel seçeneklere sahip olan uygulama, fotoğrafın yanı sıra GIFhazırlamaya ve ek olarak video çekmeye imkaa tanıyor. Seri çekim modunun da desteklendiği uygulamanın ücretsiz versiyonuna ek olarak bir de 2.99 dolarlık ücretli versiyonu var.

Tamamen ücretsiz olarak dağıtılan başarılı bir mobil uygulama da Google Camera. Bu uygulama lens bulanıklaştırmadan tutun, desteklenen cihazlarda ağır çekime kadar birçok farklı özellik sunuyor. Üstelik videosabitleme ve daha fazlası özelliklerle kullanıcılara özel bir deneyim sunuyor.

9- Google Cardboard Camera

Google Cardboard Camera, Google Cardboard için geliştirilen bir mobil uygulama. VR çekimler yapılmasını ve görüntülenmesini sağlayan Google Cardboard Camera, 360 derecelik fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. Tamamen ücretsiz sunulan mobil uygulamaya aşağıdaki bağlantıdan erişebilmek mümkün.

10- Manuel Camera

Manuel Camera, ismin tam olarak karşılığını sunuyor. Zira bir dizi manuel ayar sunan uygulama, esnantane hızından netleme mesafesine ve ISO'dan pozlama telafisine kadar birçok ayara hızlıca ve kolay bir şekilde erişmeyi sağlıyor. Ancak önemli bir detay, bu özelliklerinden tam olarak yararlanabilmek için akıllı telefonun RAW desteği sunması gerekiyor. Satın almadan önce ücretsiz sürümü denemekte yarar var. Ücretliversiyon için belirlenen fiyat 2.99 dolar.

Ücretsiz dağıtılan diğer bir kamera uygulaması ise Motion Stills. Videoların basit bir şekilde GIF'lere dönüştürmeyi sağlayan Motion Stills, süper hızlı videolara da destek veriyor. Fotoğraf çekmek için pek kullanışlı olmasa da indirmek ve kullanmak tamamen ücretsiz olduğu için test edip karar vermekte size kalmış.

Open Camera, detaylı ayarlara erişmek isteyenler için popüler kamera uygulamalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce bahsettiğimiz birçok farklı özelliğin çoğuna sahip. Aynı zamanda zamanlayıcı, haricimikrofonlar için destek, HDR, pozlama ve daha fazlasını içeriyor. Aynı zamanda hem fotoğrafçılar hem de videolar için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ücretli (1.99 dolarlık) sürümün yanı sıra bir de ücretsiz versiyon sunuluyor.

13- Snap Camera HDR

Hem ücretli (1.99 dolar) hem de ücretsiz versiyonların yer aldığı Snap Camera HDR uygulaması, manuelkontrollerin yanı sıra 4K video kaydı; RAW desteği, HDR ve özel dosya boyutu seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Ayrıca çekim modları, efektler, renk efektleri ve viynetler içeriyor. Manuel kontrolleri daha iyi hale getiren eğlenceli filtreler de Snap Camera HDR içerisinde yer alıyor. Pro sürümü satın almadan önce ücretsiz sürümü test etmekte yarar var.

VSCO, diğer kamera uygulamalarına oranla en popülerlerden biri. Hem güçlü bir kamera uygulaması hem de fotoğraf editörü olarak görev yapan VSCO, çeşitli filtreler ve ayarlar sayesinde fotoğrafları dikkat çekici hale getirebiliyor. Uygulama içi satın alma özellikleri sunan aplikasyonu ücretsiz şekilde denemek de mümkün. Yıllık 19.99 dolar ücret karşılığında kurulum gerçekleştirebilmek mümkün.

Listemizdeki son uygulama ise Whatever Camera App Your Phone Has. Her telefon kendi kamera uygulamasıyla birlikte geliyor. Ancak stok kamera uygulamalarından çok daha sonuç verenlerden biri de bu uygulama. Ücretsiz olduğu için test edip karar vermekte yarar var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >