Akıllı telefonların korkulu rüyası iş başında: OnePlus 6 gerçekten sağlam mı?

OnePlus 6
OnePlus 6

Gerçekleştirdiği zorlu testlerle sık sık adından söz ettiren JerryRigEverything isimli YouTube kanalı, bu kez de OnePlus 6'yı konuk aldı. Çinli üreticinin geçen hafta tanıttığı tepe seviyesi modeli sizce gerçekten bu kadar sağlam mı, ayrıntılar haberimizde:

JerryRigEverything isimli YouTube kanalı, zorlu fiziksel testlerle gündeme gelmeye ve mobil cihazların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Üç arka kameralı Huawei P20 Pro'nun parçalarına ayrılmasının ardından bu kez de OnePlus 6 dayanıklılık testinde.

Yaklaşık dört yıldır sektörde bulunan Çinli akıllı telefon üreticisinin, tepe seviyesine konumlandırdığı OnePlus 6; çentikli yapısı, cam arka yüzeyi ve ince çerçeveleriyle dikkat çekiyor. Üstelik teknik tarafta ise Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, Adreno 630 grafik işlem birimi, 6 GB / 8 GB RAM ve 64 GB / 128 GB / 256 GB depolama seçenekleriyle epey iddialı olduğu görülebiliyor.

Peki ama sağlamlık?

Kullanıcılar artık yeni bir akıllı telefon satın alırken akıllı telefonların sağlamlığına da büyük oranda dikkat ediyor. Paylaşılan yeni video, geçen hafta tanıtılan OnePlus 6'ın sağlamlığa dair detaylarını net bir şekilde ortaya koyuyor.

İlk etapta ekranın çizilmelere karşı dayanıklılığı test ediliyor. Bu noktada Gorilla Glass 5 camın etkisi net bir şekilde görülebiliyor. Zira ürünün çizilmelere karşı hayli dayanıklı olduğu görülebiliyor. Yanma testinde şaşırtıcı bir sonuç yok; çünkü her telefonun başına gelen durum OnePlus 6'da da aynı şekilde geçerli oluyor; saniyeler içinde yanan ekran beyaza dönüşüyor. Ardından bükülme testlerindeki sonuç ise muazzam. Metal gövde ve cam arka kapağın harmanlanması telefonun sağlamlığını önemli oranda artırmış gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >