Alibaba.com, Aras Kargo ile anlaştı: Çin'den alınan ürünler kısa sürede Türkiye'ye gelecek!

Araas Kargo
Araas Kargo

Çinli elektronik ticaret devi Alibaba.com, Aras Kargo ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle verilen siparişleri yalnızca beş gün içinde Türkiye'ye getirip sahiplerine teslim edecek. Böylece müşteriler, satın aldıkları ürünleri haftalarca beklemek zorunda kalmayacak.

Bu hafta Antalya'da düzenlenen Uluslararası E-Ticaret Konferansı'nda açıklama yapan PTT; önümüzdeki seneden itibaren drone'larla teslimatlara başlanacağını duyurdu. Başta reklamcılık olmak üzere birçok farklı sektör tarafından aktif olarak tercih edilen drone'lar, yurt dışında olduğu gibi artık ülkemizde de taşımacılık alanında aktif bir şekilde tercih edilecek gibi görünüyor.

Alibaba'nın Aras Kargo ile bu ortaklığı, müşterilerin siparişini haftalarca bekleme derdini ortadan kaldırıyor.
Alibaba'nın Aras Kargo ile bu ortaklığı, müşterilerin siparişini haftalarca bekleme derdini ortadan kaldırıyor.

Alibaba.com ve Aras Kargo işbirliği!

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün artan internet kullanımıyla birlikte artık müşteriler alışverişler yapmak için elektronik ticaret sitelerini tercih ediyor. Dolayısıyla dev şirketler bu alanda Türkiye'ye yatırım yapmak için birbirleriyle yarışıyor. Son olarak, Alibaba.com ve Aras Kargo arasındaki anlaşmayla elektronikticaretsitesi üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde kargolar beş gün içinde Türkiye'ye ulaştırılacak. Bu gerçekten çok önemli bir iş ortaklığı. Zira bu sayede Çin'den satın alınan ürünler en kısa sürede sahiplerine teslim edilmiş olacak. Yani bir diğer değişle haftalarca bekleme dönemi ortadan kalkacak.

Yani Alibaba.com'dan satın alınan ürünler, Aras Kargo vasıtasıyla Türkiye'ye getirilecek ve sahiplerine teslim edilecek. Hatta ilk bilgilere göre şu anda 10 bin adet ürünle birlikte gelecek haftadan itibaren bu sisteme geçiş yapılıyor. Üstelik "Kargom Nerede" uygulamasıyla internet üzerinden "canlı harita" ile kargoların konumunu anlık bir şekilde takip etmek mümkün olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >