Alışveriş sitesinden Premier Lig izlenecek!

Amazon, Premier Lig'i yayınlayacak.
Amazon, Premier Lig'i yayınlayacak.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli olarak çalışan e-ticaret ve bulut bilişim şirketi Amazon, Premier Lig maçlarının yayın haklarını satın almaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük alışveriş ve ticaret platformlarının başında gelen Amazon, İngiltere Premier Ligi’nin yayın haklarını satın almak için çeşitli girişimlerde bulunmaya başlandığını açıkladı. Dış basına da yoğun bir şekilde yansıyan haberlere göre Amazon firması, önümüzdeki ay gerçekleşecek olan Premier Lig’deki maçların yayın haklarını kapsayan açık artırmaya katılacağını ifade etti. Dünyanın en çok izlenen futbol organizasyonlarının başında yer alan Premier Lig’in yayın hakları 2015 yılında SkySport tarafından 6.9 milyar dolar ödeme yapılarak üç yıllığına satın alınmıştı.

Yayın hakları için Facebook da sırada

Kendi sektörü dışındaki alanlara da yatırım yapması ve olağanüstü hızdaki büyümesiyle dikkatleri üzerine çeken Amazon, ihaleye teklif vermesi durumunda medya devleri olan Sky ve BT’ye de rakip olmuş olacak. Yüksek sesle dile getirilen iddialar arasında Premier Lig’in yayın hakları için başlayacak mücadeleye Facebook’un da katılması da yer alıyor. Analistlere göre Premier Lig yayın haklarının son fiyatının üzerinde, yüzde 40’lık bir artış gerçekleşmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >