Android Q'da operatörlerin işini kolaylaştıracak ek özellikler gelebilir

Operatör
Operatör

Bu yılın ilk çeyreğinde 'beta' aşamasında yayınlanması beklenen Android Q, sızan kaynak kodlarından elde edilen bilgilere göre operatörlerin işini kolaylaştıracak özellikler sunacak. Ayrıntılar haberimizde:

Android P ile yapay zekâ konusunda önemli adımlar atıldı. Adaptif batarya ve adaptifparlaklık bunlardan birkaçı. Ancak pratikte çok daha fazlasından bahsedebilmek mümkün. Kullanıcıalışkanlıklarını analiz eden mobil işletim sistemi, uygulama ve özellikleri bu doğrultuda geliştiriyor. Üstelik yapay zekâ desteğinin Android Q ile daha da ileri gideceği aşikar.

Böylece Android Q'da operatörlerin işi daha da kolaylaşmış oluyor.
Böylece Android Q'da operatörlerin işi daha da kolaylaşmış oluyor.

SIM kilidi uygulaması işletim sistemine dahil ediliyor

Sızan kaynak kodları, mobil işletimsisteminin yeni sürümünde operatörlerinişini kolaylaştıracak özellikler sunulacağını da gösteriyor. Mobil operatörlerin Android Q'da SIM kilidi uygulaması çok daha kolay hale gelecek.

Operatörler, bu özellik sayesinde akıllı telefonların yalnızca kendilerinde çalışmasını sağlamış oluyor. Bu sistem zaten yıllardır operatörler aracılığıyla sunuluyor. Ancak Android Q ile işletim sistemi tarafında operatörlerin işini çok daha kolay hale getirecek gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >