Antalya'ya Kepez Bilim Merkezi kuruluyor

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Dokuma Fabrikası yerleşkesine, "Antalya Kepez Bilim Merkezi" kurulacak.

Kepez Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde yapılacak olan bilim merkezi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin tarafından imzalandı.

Dokuma Fabrikası
kompleksine hareketlilik kazandıracak olan bu merkezin, 2018 yılında tamamlanması ve hizmete açılması bekleniyor.
İsteyen herkes yararlanabilecek

                                    
                                    Bu merkezle, özellikle Antalya Kepez'deki çocuklar ve gençler hedefleniyor. Ancak, bilim merkezine giriş için herhangi bir yaş sınırı yok. Yani teknoloji ve bilime meraklı olan herkes bu merkezden yararlanabilecek.
İsteyen herkes yararlanabilecek Bu merkezle, özellikle Antalya Kepez'deki çocuklar ve gençler hedefleniyor. Ancak, bilim merkezine giriş için herhangi bir yaş sınırı yok. Yani teknoloji ve bilime meraklı olan herkes bu merkezden yararlanabilecek.
Toplamda 35 milyon lira bütçe ayrıldı

                                    
                                    Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz bölgesindeki ilk merkez için TÜBİTAK'ın 25 milyon lira, belediyenin ise 10 milyon lira kaynak ayıracağını ifade etti. 

Tütüncü'nün tam açıklaması ise şöyle: "Bilim merkezimiz, bilim tutkunlarına, Antalya'ya gelen ziyaretçilere bilimin gizemli dünyasını aralayacak, pek çok sırlarını aktaracak sergilerin, deney düzeneklerinin yer alacağı devasa bir bilim laboratuvarı olacak."
Toplamda 35 milyon lira bütçe ayrıldı Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz bölgesindeki ilk merkez için TÜBİTAK'ın 25 milyon lira, belediyenin ise 10 milyon lira kaynak ayıracağını ifade etti. Tütüncü'nün tam açıklaması ise şöyle: "Bilim merkezimiz, bilim tutkunlarına, Antalya'ya gelen ziyaretçilere bilimin gizemli dünyasını aralayacak, pek çok sırlarını aktaracak sergilerin, deney düzeneklerinin yer alacağı devasa bir bilim laboratuvarı olacak."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >