Apple artık App Store aboneliklerini ikinci pencerede onaylamanızı istiyor

App Store
App Store

Apple, App Store üzerinden Touch ID ya da FaceID ile abonelik işlemi yapanlar için ikinci bir pencereyle onaylama özelliği getirdi. Detaylar haberimizde:

Eğer Touch ID kullanıyorsanız, Apple App Store aracılığıyla yeni bir abonelik için yanlışlıkla ödeme yapmak epey kolay olduğunu fark etmişsinizdir. Tek yapmanız gereken ana ekran tuşuna yanlışlıkla parmağınızı götürmek. Daha sonrasında herhangi bir aboneliği otomatik olarak satın almış olursunuz. Fakat Apple nihayet bu konu için yeni bir çözüm geliştirdi.

İkinci ekrandan onaylamak gerekiyor

Artık abone ol düğmesine dokunduğunuzda Touch ID / FaceID ile kimlik doğrulandığında artık abonelik onaylamanız için ikinci bir pencere açıyor. Böylece fikrinizi değiştirirseniz işlemi iptal etmenizi sağlayan yeni bir pencere karşınıza çıkıyor. Bu pencerede 'Abonelik süresi sona ermeden en az bir gün önce Ayarlar'dan iptal edilmedikçe abonelik devam edecek' şeklinde bir not yer alıyor. Dolayısıyla buna da tıklamak gerekiyor.

Apple, sahtekar uygulama geliştiriciler için yeni önlemler almaya devam ediyor. Bu güncelleme de kullanıcılar için büyük önem taşıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >