Apple artırılmış gerçeklik çalışmalarını hızlandırıyor

Apple Glass
Apple Glass

Uzun süredir çalışmaları devam eden Apple Glass'ın 2020'de raflara çıkması bekleniyor. Cupertinolu Apple, yeni satın almalarla bu alanda güçlenmeye devam ediyor. Ayrıntılar haberimizde:

Yeni iPhone'ların tanıtılmasına birkaç hafta kala Apple'a yakınlığıyla bilinen kaynaklardan haberler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak iPhone'ların 12 Eylül'de tanıtılacağı ortaya çıkmış durumda. Çarşamba akşamı Türkiye saatiyle 20:00'de başlaması beklenen organizasyon sonrasında yeni modeller için satışların başlamasının Şubat'ı bulabileceği söyleniyor.

Çizim görsellerine bakılırsa Apple Glass'ın şarjı, Apple Watch'ta olduğu gibi dokunmatik bir yüzey üzerinden gerçekleştirileceğe benziyor. n
Çizim görsellerine bakılırsa Apple Glass'ın şarjı, Apple Watch'ta olduğu gibi dokunmatik bir yüzey üzerinden gerçekleştirileceğe benziyor. n

Apple Glass 2020'de çıkabilir!

Apple cephesinde özellikle iPhone tarafındaki hareketlilik devam ederken bir yandan da artırılmış gerçeklik konularına ilişkin bilgiler geliyor. Şirket CEO'su Tim Cook'un her fırsatta defalarca dile getirdiği artırılmış gerçeklik çalışmaları, atılacak yeni adımlarla birlikte Apple'ı bu alanda ileri taşıyacak gibi görünüyor.

Apple Glass isimli özel bir ürünle piyasaya çıkması beklenen Cupertinolu şirketin 2020 yılına kadar bu ürünü raflara çıkarmak istediği belirtiliyor. Hatta bu bilgiler doğrudan isabetli tahminleriyle bilinen analist Ming Chi-Kuo tarafından aktarılıyor. Apple'ın bu alanda yeni satın almalarla birlikte elini güçlendirdiği de aşikar. Son olarak çatı altına dahil edilen

Akonia Holographics de aslında bunun net bir göstergesi. Bu şirketin lens ürettiği ve önümüzdeki yıllarda Apple'ın piyasaya sunacağı artırılmış gerçeklik cihazlarında bu lenslerin kullanılacağı ifade ediliyor.

Apple Glass'ın birkaç farklı renkte sunulacağı da şimdilik söylentiler arasında yer alıyor.
Apple Glass'ın birkaç farklı renkte sunulacağı da şimdilik söylentiler arasında yer alıyor.

Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler eşiğinde Apple Glass'tan beklentiler her geçen gün artıyor. rOS olarak isimlendirilen özel bir işletim sistemiyle sunulması beklenen yeni gözlüğün, Apple Watch'taki gibi iPhone'ları temel alarak çalışacağı söyleniyor. Öte yandan tahminler Siri desteği sayesinde doğrudan sesli kontrollerle gözlüğün çeşitli işlemler yapabileceği yönünde.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >