Apple çalışanlarını taşıyan araca saldırı gerçekleştirildi

Apple kazası.
Apple kazası.

Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco eyaletinde, Apple çalışanlarını iş yerlerine götüren servis aracının camları, kimliği belirlenemeyen şahısların saldırısı sonucunda kırıldı.

Apple çalışanlarını her gün işe getirip götüren servis hizmeti, San Francisco'daki Cupertino'da yıllardır gerçekleştiriliyor. Apple genel merkezine giden bu servis araçlarının bir kısmı kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırıya uğradı ve camları tuz buz edildi. Apple olayların nasıl gerçekleştiği konusunda bir açıklama yaparak hadiseyi doğruladı. Otobüslerin nasıl zarar gördüğünü söylenmese de camlara taş benzeri cisimlerin atıldığı düşünülüyor.

Apple güzergah değiştirdi

Apple, araçlara yönelik saldırının önüne geçmek ve çalışanlarını koruma altına almak amacıyla, 280 numaralı kara yolunda meydana gelen saldırının suçlularını bulana değin otobüs güzergahlarında değişiklik yaptı. Yeni güzergah, işçilerin şirkete gitmesini 45 dakika geciktirecek olsa da, sonuçta can güvenliği çok daha önemli bir faktör olması bu süreyi önemsiz kılıyor.

Saldırının nedeni kira ücretlerinin artması

Saldırının San Francisco'da yaşayan Apple çalışanları tarafından artırılan kiralar olduğu düşünülüyor. San Francisco'da, teknoloji şirketlerine karşı genel bir kötü algı oluşmuş durumda ve servislere saldırmanın çıkış noktası da bölgedeki kiraların artışı olabilir. Bölge sakinleri bu saldırı sonrası haklıyken haksız duruma düşmüş dahi olabilir...



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >