Apple CEO'su Tim Cook: Düzenleyici kanunların destekçisi değilim

Tim Cook
Tim Cook

Apple CEO'su Tim Cook bugün yaptığı açıklamayla birlikte Amerikan hükümetinin teknoloji alanındaki yasa değişimlerine değinerek regülasyonların kaçınılmaz olduğunu ifade etti ve serbest pazarın aslında tam anlamıyla işlemediğini söyledi. Ayrıntılar haberimizde:

Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz aylarda Google'ın başındaki isim olan Sundar Pichai ile yemek yerken görüntülenmiş; akabindeki süreçte ise Apple ve Google arasında sıcak gelişmeler yaşanacağı tahmin edilmişti.

Hatta bu aşamanın ardından yalnızca iki ay önce imzalanan anlaşmayla birlikte Apple cihazlarda Safari internet tarayıcısının varsayılan arama motoru Google olacağı netleşmişti. İki şirketin iş ortaklıklarına ilişkin bilgiler gelmeye devam ederken son olarak Googlearamamotoruyla ilgili açıklama yapan Tim Cook, Google'ın bu alanda en iyisi olduğunu özellikle vurguladı.

Tim Cook serbest pazardan yana

Tim Cook, bugün yaptığı açıklamayla birlikte Amerikan hükümetinin teknoloji alanındaki yasa değişimlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Serbest pazarın aslında tam anlamıyla işlemediğinin altını çizen önemli isim, regülasyonları 'kaçılınılmaz' olarak değerlendirdi.

Düzenleyici kanunların destekçisi olmadığını belirten Apple CEO'su, bu açıklamasıyla birlikte aslında serbest pazardan yana olduğunu ama ne yazık ki serbest pazarın işlemediğini ifade etti. Çeşitli düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu ifade eden şirket CEO'su ilerleyen yıllarda Amerika'nın satışpolitikalarının tamamen değişebileceğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >