Apple Haritalar Afyonkarahisar'ın adını yanlış yazdı

iPhone ayfonkarahisar
iPhone ayfonkarahisar

Google Haritalar ve Yandex Haritalar’ı geride bırakarak önemli bir çıkış yakalamaya çalışan Apple Haritalar, Afyonkarahisar'ı Ayfonkarahisar olarak gösteriyor.

Bu hatalar yüzünden sürekli eleştirilen Apple Haritalar uygulaması, bu imajın ortadan kalkması için Haziran ayının başında farklı bir yol izleyerek kullanıcıların bulduğu hatayı TryRating programı üzerinden düzelterek göndermesinin yolunu açmıştı. Hatta bu işlemi yapan kullanıcılar her düzeltme için 54 cent kazanacaktı. Apple bu sayede ortalama 600 düzeltme yapılmasını amaçlıyordu.

Afyonkarahisar isminin yanlışlığı sadece harita üzerinde değil, arama kısmında da yanlış görünüyor.
Afyonkarahisar isminin yanlışlığı sadece harita üzerinde değil, arama kısmında da yanlış görünüyor.

Bilerek mi yapıldığı yoksa yanlışlıkla mı olduğu belli değil

Apple Haritalar, bu eleştirilerin yoğun olduğu zamanda oldukça komik bir hataya daha imza attı. Yapılan bu hatanın farkında olmayan Apple, Ayfonkarahisar’ı hala Ayfonkarahisar olarak gösteriyor.

Bu hatanın bilerek mi yoksa yanlışlıkla mı olduğu konusunda herhangi bir bilgi bulunmazken Apple henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Bu hatanın özellikle iPhone’un Türkçe okunuşuyla benzerlik gösteren bir şehrimize denk gelmesi durumun komikliğini artırıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >